26 januari 2009

Dopkort

Pyssel

Jag lovade ju att jag skulle visa er dopkortet som jag höll på med så snart det blev färdigt, så här kommer resultatet.
Jag har lite svårt för hela den där "rosa till tjej och blått till kille" grejen. Jag tycker att det är ganska förlegat och jag trodde inte att det var så djupt inrotat. Men det räcker med att titta på dopkorten som finns att köpa färdiga i affären för att se att det inte har hänt mycket på den fronten. Skall man sedan få en present till en bäbis inslagen så får man ofta frågan: "Är det en pojke eller flicka?" Bara för att expediten skall veta om det skall var blått eller rosa papper...hellöjligt tycker jag. Jag får alltid lust att svara: "Spelar det någon roll?"Varför skulle inte en kille kunna få rosa papper och en tjej blått?   Och så tycker vi att vi har kommit långt i jämställdhetskampen...You wish! Själv älskar jag rosa men jag är ju vuxen och kan välja själv, förövrigt har jag heller inga problem med blått :)

Såååå.....till saken. När jag gjorde dopkortet valde jag istället lila som huvudfärg, dels tycker jag att det är en fin färg och dels tycker jag att det blir lite mer neutralt.  Jag skrev även ut eget papper med barnets namn, det kan man ju enkelt göra i Word, det är ju bara att välja några typsnitt som man tycker är fina och sedan kopiera. Sedan valde jag att skriva ut i en färg som matchade kortet också.

På insidan av kortet klistrade jag in en dikt som jag hittade som passar fint till barndop.


Foto: Kikan

jenny

Vilket fint dopkort du gjort.Mycket roligare med ett personligt kort som det är lagt ner lite engagemang på:-)

Kram/jenny

Designtjejen

Vad fint!!! Jag har också lagt ut ett kort idag.. för dom som inte har gjort kort tidigare :-)

Massa måndagskramar

Tjohalia

Vilket vackert dopkort!

Svar: Ja så länge jag får så kommer jag ta massvis med kort. Lovar att skriva om det sen.

Kram Sandra

Arandur

sv: Tackar :)

Följ gärna min blogg med bloggkoll :)

Fröken Fräken

Vilket fint kort - jag gillar också att göra egna kort. Tycker att det inte går att hitta fina köpeskort, antingen är det plumpa skämtkort eller sirliga guldkort för 85-åringar, så hellre skapa själv!

Och jag håller med i färgfrågan! Det är ju så förlegat att det ska vara blått till killar och rosa till tjejer.Hihi! Roligt att du började tänka på mig där på loppisen :-)

purplerain

Vad fint, det är så mycket roligare med nått personligt och handgjort.

Jules

Så fint!

Du är super kreativ.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress