19 april 2010

Min möhippa

Bröllop

Jag utlovade ju en lite utförligare beskrivning av min möhippa så nu kör vi.

Jag hade faktiskt gått och lurat lite på om det inte skulle bli den här helgen och då sambon hade propsat på att vi skulle träna misstänkte jag att jag skulle bli "kidnappad" på gymmet. Med andra ord blev jag helt tagen på sängen då tjejerna rusade in i lägenheten tidigt på morgonkvisten. Där satt jag iklädd endast min rosa morgonrock och mina fårskinnstofflor. Dessutom hade jag preparerat några otäcka finnar under natten vilket resulterade i att jag var vitprickig i ansiktet. Jag älskar vanligtvis att vara med på bild men nu just då försökte jag faktiskt att gömma mig så gott det gick.

Jag fick ta på mig oömma kläder, sätta i linserna men absolut inte sminka mig. Kan tillägga att jag sällan går ut utan åtminstone täckstift och mascara så jag kände mig ganska naken. Jag fick dok på mig en leksakstiara och en slöja vilket ju visade att jag var på möhippa om någon skulle se mig och undra varför jag inte var mig lik.



Vi käkade frukost ihop och så fick jag berätta för alla hur jag kände de som var med. Lite stirrig och nervös måste jag erkänna att jag var vi det laget. Jag fick även en lista på saker som jag skulle ha med mig, bland annat pass, minneskort, ett par av sambons kalsonger, något orange och plasthandskar. Jag utrustades även med en kamera och fick i uppdrag att under dagen ta bilder som skulle symbolisera samtliga tjejer som var med på möhippan.  Sedan bar det av till ett litet hotell där vi hade femkamp i en intilliggande park. Det var verkligen superroligt och självklart vann mitt lag....hehehe! Efter detta var det dags för lunch och sedan badade vi bubbelpool.

Sedan gjorde vi oss i ordning men jag fick fortfarande inte sminka mig. Vi åkte tillbaka hemåt och jag blev avsläppt utanför vår lägenhet med orden "Hej då! Tack för idag!" Kan då tillägg att klockan inte var särskilt mycket. Jag gick upp i lägenheten och efter cirka 20 minuter kom tjejerna tillbaka igen. Tur för mig! (och dem...haha!) Sedan bar det av hem till A där vi åt massor av god mat. SÅ mumsigt! Dessutom kom S lillasyster som är sminkös och gav mig en ordentlig sminkning (TACK för det!) Sedan fick jag presenter från samtliga och jag skulle utifrån vad som fanns i paketen gissa vem som hade köpt det. Jag kan lova att det blev många skratt och återupplevelser av gamla minnen. Tänk att man exempelvis kan skratta så mycket åt en morot.....ehum...

Efter detta fick jag en lapp med olika uppdrag som jag hade en timme på mig att klara. Bland annat skulle jag stryka en skjorta, skruva i och ur en skruv med skruvdragare, koppla in singstar til TV:n och få det att fungera, göra pannkakssmet till en person utan recept, blanda tre olika drinkar (Cosmo, White Russian och Irish Coffee), göra en utförlig fordonskontroll på bilen, sy en raksöm på symaskin, klä på en docka med blöja och kläder m.m m.m Kan tillägga att jag klarade allt utom att blanda drinkarna...där gick jag bet. Klarade av Cosmoplitan men sedan tog det stopp. För varje avklarat uppdrag fick jag superfina pysselsaker som pris.



Vi fortsatte att umgås och ha kul och lekte även leken "psykologen" vilken gick ut på att jag fick lämna rummet och sedan komma tillbaka när de hade bestämt en regel som jag sedan skulle lista ut genom att enbart ställa Ja och Nej frågor. Kan medge att jag till en början (och ganska länge) kände mig helt blåst då jag inte fattade alls vad de var ute efter. Som tur var kom S och hjälpte mig efter en stund. Som blivande jurist var hon duktig på att fråga ut folk så till slut kom vi fram till vad de for efter. Jag tänker inte avslöja mer än så om någon annan blir utsatt för den här leken :)

När klockan var 01:15 stack vi ut på krogen och hann med att dansa lite innan stället stängde. Alla man mötte var så glada och jag fick mängder med gratulationer och lyckönskningar. Dessutom kom jag in gratis. Så om ni vill få mycket uppmärksamhet när ni går ut, bär tiara och slöja :)

Jag måste säga att det var en helt otroligt rolig möhippa och mina fina, underbara vänner har verkligen gjort ett otroligt jobb som fixade det här. All heder åt dem! Tack så mycket! Ni är BÄST! Jag kan lätt säga att jag fick den bästa möhippan ever!
marica

håå gud va roligt!!! låter som en helt underbar möhippa o inte massa pinsamheter som man inte vill göra :) spa o sminkning, party och god mat står på min önskelista o att vännerna har hittat på massa galna saker som gör att man både skrattar o gråter ;) ja den som lever får se... :) ihhhh jag är så nervös!!! kramkram

Anna

Va kul det låter som ni haft!

Lotta

Låter som en otroligt härlig och rolig möhippa måste jag ju säga. det är inte alla som blir så lyckade. Jag har hört om så många pinsamma saker som inte är roliga!

Lotta

Jo

Lilla Kikan, nöjet var verkligen på vår sida! Det var en fantastiskt mysig, rolig och härlig dag! Men svårt att bli annat med en sådan tjej som du är...:-)

Anna

vad kul att du blev nöjd med möhippan :)

Cecilia - mamma till Ella

Det låter som en himla trevlig möhippa! (Såg att du hade länkat hit via en kommentar hos Engla) Jag ska gifta mig nästa sommar och börjar redan nu längta men också oroa mig en aning för vad som komma skall;)

Lisa

Hej, jag undrar om du kan sälja din tiara? försöker fixa möhippa till min syster och det är väldigt svårt att få tag på en "låtsas tiara". eller om du kan ge tips på vart jag kan köpa?

maila mig tfila@live.com.

Vore jätte gulligt, tack! =)

Sofie

Låter som en trevlig dag :) Jag planerar min kompis möhippa nu så googlar runt lite och då hittade jag hit :)

Svar: Åh, vad kul att planera möhippa! Ja, min dag var verkligen fantastisk. ett underbart minne!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress