2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
2 tsk brödkrydda
2 tsk bikarbonat
1 dl russin
1 dl hackade hasselnötter
4 dl yoghurt eller filmjölk
1 dl rårörd lingonsylt
1/2 dl honung
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en avlång 1 1/2-liters brödform.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Rör i yoghurt, sylt och honung. Blanda allt till en kladdig deg.
3. Häll ner degen i formen och grädda brödet på den nedersta falsen i ugnen i cirka 60 minuter. Låt brödet svalna helt innan du skär i det.
Recept från Hembakat nr 5 2011
Tina
Ja, det var jättegott, har skälv bakat det, fast jag tog lite röda vinbär i istället för lingonen.
Fin blogg
Emilia
Jag brukar göra något liknande, mums!!
Kram Emilia
Mamma till William och Wilma
Vad gott med hembakat..Ha en fin höst torsdag.kram
Karin
Mums! Det där ska jag pröva :)! Fin blogg. Hemtrevlig på ngt vis! :)
Ha det bra! :D
Sabine-Välbefinnaren
Låter och ser jätte gott ut. Kan inte så mycket om bröd bakning, så jag frågar. Tror du man kan byta ut havre mot boveteflan och mjölet mor bovetamjöl?? xx
essay writing help
Detta är det bröd! Du ser på bilden och bara vakna upp aptiten!
Såg gott ut!