Den senaste veckan har vi ätit massor av godsaker vilket ganske går lite stick i stäv med föregående inlägg om Göteborgsvarvet. Men vad sjutton. Jag sprang fem kilometer igår och det gick riktigt bra och livet är för kort för att man skall hålla sig borta från socker och annat gott helt och hållet.
Så för er som gillar hallon, rabarber, lakrits och maräng. Här är receptet för er.
Galet smarrigt om ni frågar mig.
Marängsviss med rabarberkola
(4 pers.)
2 dl vispgrädde
turkisk peppar
250 g hallon
ca 1/2 liter lakritsglass
ca 75 g maränger
Rabarberkola:
200 g rabarber
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl socker
1/2 dl ljus sirap
Börja med rabarberkolan. Ansa och strimla rabarbern. Lägg den i en tjockbottnad, vid kastrull tillsammans med grädde, socker och sirap. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda 15-20 minuter. Rör om då och då.
Vispa grädden fluffig. Krossa karamellerna. Varva hallon, glass, grädde, rabarberkola, maränger och turkisk peppar i en skål eller på ett fat eller låt var och en plocka till sig från små skålar.
Recept av Lisa Lemke i Buffe´nr 5:2011
Åh! Ska pröva rabarberkola redan idag!!!!