I vanlig ordning tänkte jag försöka mig på en årskrönika här i bloggen. Det är roligt att gå tillbaka och se vad som har hänt under året och man inser att man har upplevt och gjort en hel del. Så här kommer det första halvåret av bloggåret 2013.
 
Januari
 
Jag inledde året med att ta en shoppingfri månad och att färga håret mörkt. Där och då kändes det som ganska stora steg för lilla mig. En av mina Tweets hamnade i tidningen Mama och det blev en hel del pyssel i form av pompoms till lillkillens rum, spetsdekorerat vitrinskåp, armband och en fixad klocka som jag hittade på loppis. Jag pimpade även en ganska trist tröja med pärlor.
 

 
Februari
 
Jag gjorde en ny header til bloggen, maken fyllde år och jag passade på att göra en citronmarängpaj och annat samrrigt. Det blev även en hel del paketinslagning. Jag gjorde mina första namntavlor till lillkillens rum vilka skulle följas av fler till mina vänners barn. På alla hjärtans dag bakade jag hjärtformade whoopies och jag tog steget och började gå över till ekologiskt och giftfritt smink. Först ut blev en mascara. Lillkillen fick en giftfri tandborste och jag började mer och mer tänka på det här med kemikalier i vår vardag.
 

Mars
 
Jag hamnade på bild på Torps köpcentrum och blev även framröstad till dagens outfit på minoutfit.se. Lillkillen fyllde år och vi hade kalas som gick i rosa och grönt. Jag gjorde en barbapapa-tårta och massor av annat smarrigt. Liten tog även ett stort steg då vi bytte ut spjälsängen mot en vanlig säng. Det blev påsk och jag gjorde ett påskägg som jag dekorerade med decoupague och fyllde med massor av smarrigt godis. Påskägget fick sedan litens förskola i påskpresent. Jag skrev ett långt inlägg om platsbantning och min syn på hur man kan få ett giftfriare hem. 
 

 
April

I april kom äntligen våren och jag började att ladda ordentligt inför Göteborgsvarvet. Jag tillverkade flera armband och fick även chansen att göra ett eget kakfat. Jag hittade ekologiska vindruvor i vår lilla lokala Coop-affär vilket gladde mig mycket då jag hade beslutat mig för att inte köpa vindruvor om jag inte hittade ekologiska på grund av alla gifter.
 
 
Maj
 
Så kom då maj månad och det var dags för mig att springa Göteborgsvarvet för första gången. Och jag klarade det! Trots att jag aldrig hade sprungit så långt och trots att det var vansinning varmt och folk stupade längs vägen. Jag var vansinning stolt över mig själv. I övrigt präglades månaden av mycket pyssel och bakning. Jag började att göra macraméarmband och blev helt såld på tekniken. Jag vann även ett ekologiskt nagellack, kunde stoltsera med veckans outfit på minoutfit.se samt gjorde namn- och ABC-tavlor till en väns lilla dotter.
 
 
 
 
Juni
 
Juni månad drog jag igång kampanjen #shoplessjune som gick ut på att inte handla kläder, skor, smycken m.m under hela juni. Istället var tanken att man skulle sätta samman snygga outfit av det man hade i sin garderob. Jag fick blodad tand och körde på med ett längre köpstopp då jag faktiskt insåg hur mycket jag hade i min garderob. Jag skrev även ett inlägg om varför jag inte visar bilder på lillkillen i sociala medier samt ett inlägg med tips om ekologisk hudvård och vi firade midsommar med våra fina vänner. Det blev även en hel del pyssel, fotografering och goda saker att äta. Jag beslutade mig även för att sluta färga håret på grund av alla läskiga ämnen som finns i hårfärgningsmedel. 
 
 
 

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress