28 mars 2013

Påskbiscotti

Recept

Då jag älskar biscotti i alla dess former ville jag testa att göra påskbiscotti. Efter lite funderande kom jag fram till att mitt favoritpåskgodis, de stora marsipanäggen från Anthon Berg, nog skulle kunna vara goda i biscottis. Och det var de verkligen. Mums!
 
 

Ingredienser till cirka 50 st:


    75 g rumsvarmt smör
    2 dl strösocker
    2 ägg
    5 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker
    1 påse stora marsipanägg från Anthon Berg

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt.
Vispa ner äggen, ett i taget.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner det tillsammans med hackade Anthon Berg-ägg. Rör till en slät deg.
Dela degen i 3 bitar och rulla till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda skorporna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut plåten och skär längderna i bitar på snedden. Stäng av ugnen. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt skorporna stå i eftervärmen tills de känns torra och knapriga.

 

Ursprungligt recept från Hembakat nr 7 2012

Thea

Gott det ser ut! :)

Svar: Rekommenderas :)
Kikan

Junitjej

De ser goda ut!

Svar: Ja, det var verkligen lyckade!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress