Ingredienser till cirka 50 st:
75 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 påse stora marsipanägg från Anthon Berg
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt.
Vispa ner äggen, ett i taget.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner det tillsammans med hackade Anthon Berg-ägg. Rör till en slät deg.
Dela degen i 3 bitar och rulla till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda skorporna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut plåten och skär längderna i bitar på snedden. Stäng av ugnen. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt skorporna stå i eftervärmen tills de känns torra och knapriga.
Ursprungligt recept från Hembakat nr 7 2012
Gott det ser ut! :)