I söndags hade vi makens familj på middag och jag passade på att testa ett nytt recept. Det blev en vansinningt god chokladpaj. Det sade bara slurp så var den slut och gästerna var mycket belåtna. Den här kommer jag absolut att göra igen. Mums!
 
 

Pajdeg

125 g smält smör
3dl vetemjöl
3 msk farinsocker
1 krm bakpulver
1 nypa salt

 

Chokladfyllning

3 dl vispgrädde
200 g choklad
2 dl ljus sirap
3 msk farinsocker
1 nypa salt
3 ägg

 

Garnering

2 dl vispgrädde
1 msk riven choklad

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 160 C. Blanda alla ingredienser till en slät pajdeg.
  2. Tryck ut degen i enpajform ca 25 cm i diameter och förgrädda den mitt i ugnen tills den är gyllenbrun ca 20 min.
  3. Chokladfyllning: Koka upp grädden och grovhacka chokladen. Slå den heta grädden över chokladen och vispa tills smeten är slät.
  4. Blanda i resterande ingredienser och häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter. Fyllningen ska vara lite lös.
  6. Låt svalna i kylskåp över natten. Jag gjorde den på morgonen och serverade den på eftermiddagen, det fungerade fint det med.
  7. Servera med vispad grädde och garnera med riven choklad.
 Recept från Hembakat Nr 3 2013
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress