Nyligen fick vi massor av härliga plommon av våra grannar och när vi skulle få finbesök passade jag på att testa ett nytt smarrigt muffinsrecept. Närmare bestämt plommonmuffins med crumble vilka blev mycket goda.
 
 
12 stycken
 
Crumble
50 g smör
1 dl råsocker
1/2 dl vetemjöl
1 dl hackade hasselnötter
 
 
Muffins
6-8 plommon
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
 
 
Gör så här
1. Crumble: smält smöret, tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smulig massa. Ställ åt sidan, gärna i kylskåp.
2. Sätt på ugnen på 200 grader. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Kärna ur och dela plommonen i bitar.
3. Smält smöret. Vispa ägg och socker luftigt.
4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
5. Tillsätt smöret tillsammans med mjölken. Rör ihop till en jämn smet.
6. Fyll muffinsformarna med smeten till 3/4. Fördela plommonbitarna i formarna. Strö över crumbeln. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 12-15 minuter.
 
Recept från tidningen Hembakat 5/2013
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress