Åh, jag har ju inte visat er den smarriga påsktårtan som jag gjorde på påskafton. Särkilt snygg blev den inte men mycket god. Vi var dock så himla mätta att en stor del åkte in i frysen igen. Så nu ligger den där och gottar till sig ytterligare. Alltid bra att ha något att plocka fram när man får fikabesök.
Tårta (8-12 bitar)
Tårtbotten
Mandelmassa 300,0 gram
Ägg 3,0 styck
Kakaopulver 2,0 msk
Fyllning
Vispgrädde 5,0 dl
Florsocker 2,0 msk
Mörk mintchoklad 70% 50,0 gram
Garnering
Mörk mintchoklad 70% 50,0 gram
Små chokladägg 16,0 styck
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Riv mandelmassan i en bunke. Vispa i ägg och kakao. Häll i bakplåtspappersklädd springform.
3. Grädda cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
4. Vispa grädde tjock. Blanda i florsocker och riv i mintchoklad. Bred grädden över botten och ställ i frys minst 2 timmar.
5. Ta ut tårtan 10 minuter innan servering. Riv choklad över tårtan och lägg på chokladägg.
Recept från Spisa.nu
Oj jösses denna måste jag testa, låter ju mega smarrigt! =)