Rabarbergrottor

Recept / Permalink / 0
Yes! Äntligen är det säsong för rabarber och det är underbart att kunna gå ut i sin egen trädgård och plocka denna underbara smakupplevelse. Jag älskar rabarber och allt gott man kan göra med den. Jag brukar testa minst ett nytt rabarberrecept varje år och i år fick det bli rabarbergrottor. Jag kan meddela att de blev galet goda! Lätta att göra och så smarriga att jag mer eller mindre åt upp en halv plåt i bara farten. Det här bara måste ni testa!
 
 
Cirka 40 stycken
 
Rabarberkompott
1/2 vaniljstång
200 g rabarber
1 dl strösocker
1/2 msk pressad citron
 
Deg
300 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 stk bakpulver
1 msk vaniljsocker
 
Gör så här:
1. Kompott. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
2. Lägg rabarber, socker, citronsaft, vaniljförn och -stång i en kastrull. Låt det koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Plocka upp vaniljstången. Låt kompotten svalna.
3. Deg. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker poröst.
4. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker. Blanda ihop det med smörblandningen till en deg.
5. Rulla kulor av degen och placera dem i småkaksformar på en plåt.
6. Tryck en grop i varje kaka och fyll den med kompott.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 12 minuter.
 
 
Till top