En mycket smarrig, enkel och snabb rätt som vi brukar göra här hemma är Tortillas con mariscos. Det bästa är att det numera går att få tag på både ekologisk salsasås och ekologiska tortillas. Tyvärr har jag inte hittat ekologisk philadelphiaost så om någon har sett det eller någon likvärdig mjukost får ni gärna hojta till. Paprikan är självklart eko då just paprika är en grönsak som besprutas oerhört hårt. Vi köper aldrig konventionellt odlad paprika längre på grund av gifterna. Finns det inte eko (vilket det oftast gör) får det vara.
 
Men, i vilket fall som helst. Det här är en perfekt rätt till fredagsmyset.
 
 
Du behöver:
 
1 röd paprika
1 burk krabba
1 burk kräftstjärtar eller räkor
1 burk salsasås
1 paket philadelphiaost
1 påse tortillas
Riven ost
 
Gör så här:
 
Blada philadelfiaost, salsasås och hackad paprika. Strö ut tortillachipsen på så många tallrikar som ni är personer. Häll över philadelphiaostblandningen, krabban och kräftstjärtarna. Häll över den rivna osten. Kör tallrikarna cirka fem minuter i micron. Klart!
 
 
Sara - hälsa & träning

Låter super gott! Och håller helt med om det där med paprika. Det är verkligen inte värt det om det inte finns ekologiskt, gifter kan man leva utan!

Svar: Helt klart! Och det är glädjande att det numera finns så många ekologiska alternativ.
Kikan

Ellen

Synd att det inte finns Eko-philadelphia. Den enda eko-mjukosten jag sett är denna: http://www.mathem.se/varor/farskost-vitlok/farskost-v-lok-eko-150g-castello men det blir ju lite knas med vitlökssmak kanske ;-)

Svar: Kan nog fungera i detta fallet faktiskt. Undrar om det inte är vitlök i grundreceptet...
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress