Naturskyddsföreningen har dragit igång en namninsamling för att begränsa bisfenolerna.
 
Så här skriver de på sin webbplats:
 
 

Just nu utreder de svenska politikerna hur vi ska få mindre av miljögiftet bisfenol A i oss. Det är ett hormonstörande ämne som kan hittas på massa ställen – i konservburkar, kvitton, eller det där vita som vi lagar barnens tänder med.

 

Det är jättebra att utredningen görs, men det finns ett problem. Om en farlig kemikalie blir förbjuden så finns det ofta en hel hög med andra att välja ifrån, nästan likadana och ofta misstänkt lika farliga. I det här fallet finns det ett helt bisfenolalfabet med ungefär femton bisfenoler, som industrin potentiellt skulle kunna använda som ersättning till bisfenol A om det förbjuds. Två av de mer kända heter bisfenol S och bisfenol F, och de har precis plockats upp på en lista över särskilt farliga kemikalier. Så när våra politiker stoppar en farlig kemikalie kan industrin i många fall bara ruska på huvudet och fortsätta som förr. Nu har vi chansen att stoppa hela bisfenolalfabetet i livmedel, kvitton och tandlagningar.

 

Idag används kemikalier som väldigt många är överens om är farliga. Självklart ska det inte vara så! Vi vill att bisfenoler i livsmedel, kvitton och tandlagningar bara ska få användas om de genom grundliga vetenskapliga studier har bevisats ofarliga.

 

Vi har startat en namninsamling som vi kommer att lämna till miljöministern inför att beslutet ska tas i januari. Är du med oss?

 

Jag har självklart skrivit på. Gör det du också! Gå till namninsamlingen

 

 
Bild lånad från Naturskyddsföreningen
Petra Johansson

Vilken söt bild! :D

Svar: Ja, men budskapet är viktigast!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress