Storebror har varit i behov av ett nytt fodrat regnställ nu när vi går mot kyligare tider. Då vi har varit väldigt nöjd med vårt fina ofodrade regnställ från CeLaVi slog jag till på ett från dem även den här gången.
 
CeLaVi tillverkar giftfria gummistövlar och regnkläder till barn. De är i naturgummi och därmed fria från giftiga kemikalier, tungmetaller, PVC och pthalater. De arbetar även för att göra så liten miljöpåverkan som möjligt.
 
Detta regsntället är ju dock fleecefodrat och just fleece är ju tyvärr inte det bästa ur miljösympunkt. Så här skriver Naturskyddsföreningen om just detta material:
 
"Fleeceplagg som tvättas i maskin släpper ifrån sig mängder av små mikroplastpartiklar. De är inte farliga för människan, men de går rätt igenom reningsverken och hamnar till sist i sjöar eller havet. Fiskar och musslor kan ha svårt att skilja på om det är plankton eller plastpartiklar de får i sig. Partiklarna kan fungera som transportör av miljögifter in i näringskedjan och det finns en stark misstanke om att de kan skada djurlivet." 
 
Men i det här fallet kände jag ändå att detta regnställ känns ganska okej ur miljö- och giftsynpunkt då tillverkaren månar om miljön och plagget i övrigt inte innehåller några läskiga ämnen i form av perflourerande ämnen och ftalater. Ska man vara riktigt miljövänlig och ekoreko är ju ett ullunderställ och vanliga regnkläder att föredra men jag tänker att det ska vara smidigt och lätt för storebror på förskolan också.
 
Jag beställde regnstället från Boozt och det kostade 450 kr då jag fick 50 kr i rabatt när jag anmälde mig till deras nyhetsbrev.
 
 
Elisabeth Eriksson

Så bra grejer du hittar! Kram mamma!

Svar: Ja, det finns en hel del bra saker faktiskt. Kram!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress