20 oktober 2014

Mjölkchokladsnittar

Recept

I lördags bakade jag och storebror mjölkchokladsnittar. Det här visade sig vara en försvinnande god kaka då vi åt upp rubbet så gott som direkt. Mums!
 
Receptet kommer från tidningen Hembakat och jag tycker att degen blev lite väl kladdig och att det var svårt att rulla ut den till så långa längder som det står i receptet. Nu i efterhand ser jag att det står 1/2 ägg i receptet men jag hade i ett helt. Jag kanske är dum, men jag har nog aldrig sett att man ska ha i ett halvt ägg i något recept tidigare.... I vilket falls som helst blev de supergoda även om degen blev lite kladdig.
 
36-40 st
 
75 g smör
3/4 dl socker
3/4 dl brun farin
1 ägg
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk bikarbonat
1 liten nypa salt
2 dl vetemjöl
50 g mjölkchoklad, grovhackad
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda ihop smör, socker, farinsocker, ägg, vaniljsocker, bikarbonat och salt.
3. Tillsätt mjölet och rör ihop allt till en deg. Knåda till sist snabbt in chokladen i degen.
4. Dela degen i två delar. Rulla dem till längder, cirka 40 cm långa och lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. De flyter ut under gräddningen.
5. Grädda längderna mitt i ugnen i 12-14 minuter.
6. Skär längderna i sneda snitt direkt när de kommer från ugnen. Låt dem kallna och stelna på plåten.
 
Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Mumsigt :) Det där borde jag prova att baka, jag gör småkakor allt för sällan. :P

Svar: Ja, de var supergoda. Och det är ju något speciellt med småkakor.
Kikan

Sanna

Vad gott det ser ut :)

Svar: Det kan jag intyga att det var :)
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress