Med min senaste graviditet färskt i minnet tänkte jag skriva ner mina bästa graviditetsoutfitstips. Jag hör till typen som anser att det är onödigt att köpa på sig en massa kläder som man bara kan ha under en ganska begränsad period så därför köpte jag aldrig särskilt många mamma-plagg varken den här eller förra gången.

 

Den här gången körde jag ju även #shopless2014 och fick därför inte handla några plagg över huvud taget. (Närapå fusk var det väl dock att jag fick ett par gravidjeans och ett par mamma-leggings av maken i födelsedagspresent). Nu har ju jag även en stil som gör att jag har en hel del klänningar och tunikor som fungerar under en graviditet och jag har ett jobb som inte kräver att man klär sig så strikt. Detta gör ju att många av mina plagg fungerar även när man är gravid. Sedan har ju alla olika förutsättningar, jag har inte gått upp så mycket i vikt utan mest fått mage så mina tips får ni som känner att ni kan relatera till följa.

 

De plagg som man kan behöva komplettera med för att köra Kikans preggo-style är:

  • Ett par mamma-leggings
  • Ett eller två par mamma-jeans. Jag hade ett par lite mer baggy och ett par slimfit.
  • Några mamma-strumpbyxor
  • Eventuellt en vinterjacka om du är gravid under de kallare delarna på året.

Mitt absolut bästa tips är dock att låna kläder av vänner som nyligen har fått barn. Jag fick låna en hel kasse med mamma-kläder av en vän den här gången och det är ju perfekt om man har den möjligheten.

 

När det gäller hur man klär sig under en graviditet beror det ju så klart på vad man har för stil. Själv tycker jag dock att magen ska framhävas så göm dig inte i några stora tält. Figursytt  och tight är jättefint. Och hur mycket jag än irriterar mig på detta faktum så går det inte att komma ifrån att jag i vanliga fall tillhör dem som gärna drar in magen och nojjar över valkar här och där så när man är gravid är det underbart att kunna låta magen få vara precis så där vacker och putande som den är.

 

 
Långa stretchiga linnen är perfekta. Då kan man dessutom använda sina vanliga byxor med hjälp av en gummisnodd i jylfen eller ett flexibelt.
 
Skärpet ovanför magen var mitt signum när jag var gravid. Det framhäver magen så fin och gör att man kan förvandla de flesta klänningar eller tunikor till snygga gravidplagg.
Stretchiga tröjor och kjolar med stretchig linning fungerar perfekt. När det är kallare kan man ha gravidstrumpbyxor till.
 
 
Jag kunde ha en hel del av mina klänningar hela graviditeten. På slutet blev vissa av dem för korta fram men då körde jag med underkjol eller spetsshorts under.
Den här underbara klänningen är en eller två storlekar större än vad jag brukar ha men passade perfekt när jag var höggravid.
Mina underbara gravidjeans! De satt perfekt och fungerade till det mesta,
En av mina tunikor som faktisk satt finare på när jag var gravid än vad den gör nu.
 
En annan storfavorit var pennkjolen. Superfin att dra upp över magen tillsammans med ett skärp och dessutom grymt skön.
Långa t-shirtar, långt spetslinne och skärp! Så här gick jag ofta klädd.
Favoritjeansen igen
Ni börjar förstå vad jag menar med skärpet eller?
Tight ska det vara
Markerad midja, långt linne och mina vanliga shorts med flexibelt.
En tillspetsad favorit
Pennkjolen igen...
...och igen.
 
Vill ni se fler outfits hittar ni dem under just kategorin Outfits.
Cornelia

Det där nedersta är superfint, åhh blir nästan lite gravidsugen... Så fint :)

Svar: Tack! Det blir jag oxå när jag tittar på bilderna :)
Kikan

Ellie

Jag har inte heller spenderat några stora summor på gravidkläder. Jag nästintill lever i mina gravidleggings och kombinerar med långa tröjor/linnen och det har hittills funkat väldigt bra.

Ellie

Jag har inte heller spenderat några stora summor på gravidkläder. Jag nästintill lever i mina gravidleggings och kombinerar med långa tröjor/linnen och det har hittills funkat väldigt bra.

Svar: Ja, leggings och långtröjor är super!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress