27 december 2015

Grönkålschips

Recept

I morse fick jag sovmorgon till nio, ljuvligt! Och när jag väl gick upp möttes jag av nästintill snöstorm utanför fönstret. Jag gillar ju snö och tycker att det blir så ljust och fint. Tyvärr övergick det ju i slask framåt eftermiddagen men vi fortsatte på vintertemat och åkte upp till ishallen så att storebror fick testa att åka skridskor för första gången. Själv åkte jag för första gången på 20 år och kände mig först som Bambi på hal is men efter en stund gick det bättre. Och storebror tyckte att det var jätteroligt och har frågat flera gånger om vi ska åka igen.
 
I kväll testade jag även äntligen att gör grönkålschips. Jag har hört så många som har hyllat detta att jag var tvungen att testa nu när vi hade ekologisk grönkål hemma efter julafton. Det blev verkligen supergott och något jag absolut kommer att göra igen.
 
 
Du behöver:
Grönkål
Olivolja
Salt
 
Gör så här:
Skölj grönkålen och riv loss bladen från den tjocka stammen. Dela i mindre delar och lägg dem i en ugnssäker form.  Ringla över ordentligt med olja och massera in oljan i grönkålen så att den blir helt indränkt. Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter. 
 
 
 
angelicasvarld.blogg.se

Det är ju så smarrigt! Har gjort det själv några gånger å lika mumsigt varje gång!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress