Tänk, nu har jag inte färgat mitt hår på över två år. Innan dess hade jag färgat håret regelbundet sedan jag var 14 och visste knappt vilken som var min riktiga hårfärg längre. Grejen var att efter ha läst på om vilka läskiga ämnen som döljer sig i hårfärgningsmedel (höga halter av kemikalier har exempelvis uppmätts i urinen hos kvinnor som nyligen färgat) och vi hade planer på att försöka få ett andra barn kändes det inte okej att utsätta min kropp och ett eventuellt barn för dessa kemikalier. Det finns ju ingen forskning som bevisar att barnen i magen far illa av hårfärgningsmedel men med tanke på alla de gifter vi utsätts för dagligen och vi idag inte vet vad den så kallade kemikaliecocktailen gör för skada i längden ville jag kunna påverka genom att i alla fall undvika de kemikalier som går att undvika. I Danmark råder man dessutom gravida och ammande kvinnor att inte färga sitt hår och det tycker jag att man borde göra i Sverige också.
 
Så här två år senare är jag faktiskt jättenöjd med min naturliga hårfärg. Jag ska inte säga att jag aldrig mer kommer att färga håret men jag kommer inte att göra det så länge jag ammar och jag kommer att färga med snälla och ekologiska färger i så fall. Så mitt tips är att skippa att färga håret ett tag, i alla fall absolut om du planerar att bli gravid. Dessutom är det ju fortfarande ganska hett med ombre.
 
 
Elisabeth Eriksson

Jättebra att du slutat färga håret,som du kanske vet har jag aldrig tyckt om att hålla på att färga och bleka håret, dels är det risker med alla kemiska,starka preparat, dels så tycker jag att man skall ha sin egen färg,den är ju anpassad tills ens egna färger för övrigt.Nu har du den färg på håret som jag alltid haft -mörkblond och du är jättefin i det! På tal om läskiga färger så lever många frisörer ett farligt liv med färgämnen och andra gifter,får allergiproblem mm Tack och lov finns det de som insett det och har startat "giftfria" salonger. Kram mamma!

Svar: Ja, jag kommer nog att testa giftfri färg framöver. Men först ska jag amma färdigt. Kram!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress