Bloggosfären svämmar över av vårlängtan men själv är jag inte färdig med vintern ännu. Jag tar gärna ett par minusgrader, snö och sol för vi är ju faktiskt fortfarande bara i januari månad. Men det här nedrans slasket, det kan jag vara utan. I dag vräkte det ner snöblandat regn när vi gick till förskolan och jag bylsade på mig regnkläder, mössa och vantar och höll på att förgås av värme när vi kom till BVC som var nästa anhalt för mig och lillebror. Väl där blev han vägd och mätt (i dubbelbemärkelse då jag även ammade i väntrummet) och han följer sina kurvor så fint vilket så klart gjorde den här mamman glad. Han fick även sin andra dos vaccin vilket så klart var en mindre rolig upplevelse för lillskrutten.
 
Och på tal om vaccin, vilken debatt som har blommat upp gällande detta. Inte minst i många av de miljöforum som jag är medlem i på exempelvis Facebook. Hårda ord och näst intill personangrepp är vanligt i de trådar som handlar om just vaccin. Och visst, det finns mycket inom läkemedelsbranschen som är mindre bra men jag skulle aldrig våga avstå från just vaccinationsprogrammet när det gäller mina barn. Inte minst på grund av flera dödsfall i början av 1900-talet i min egen familj. I just sjukdomar som vi idag vaccinerar mot.
 
Det får bli mitt inlägg i vaccinationsdebatten. Var och en är salig i sin tro men för mej handlar miljö och att leva så giftfritt som möjligt om andra saker än just vaccin. Något så simpelt som att minska ner på överdriven konsumtion till exempel. Jag fortsätter att visa outfits från min garderob även efter #shopless2014 och fyndar på second hand (min nya last..) Nedan ser ni dagens garderobsfynd bestående av en underbar tröja som jag har fått av en vän, en kappa som har hängt med i en herrans massa år, ett par jeans som snart får glädja någon annan då de börjar bli för stora, mina älskade Hunter-stövlar och ett gäng armband jag gjort själv.
 
Det enda som är nytt är ytterligare en nyans från Dizao Organics, 212 Iris, som drar åt det lila hållet. Det är kul att testa färger som jag i vanliga fall inte bär. Och ja, jag slängde på mig den kappan bara när jag tog bilderna. Kände inte att outfitbilder i mitt regnställ hade varit så himla kul att visa faktiskt. Men restet av outfiten är var jag hade på mig i dag. För det är det som är tanken med mina outfitbilder, att visa vardagskläder som man faktiskt kan ha på sig en vanlig grådaskig torsdag i januari när snöslasket vräker ner.
 
 
Elisabeth Eriksson

Jag håller fullständigt med dig angående vaccinering!Det är ju det som gjort att vi i stort sett utrotat en hel del sjukdomar i denna delen av världen.Jag är för vaccinering även för oss äldre, som tex mot lunginflammation,det tog jag en spruta mot i höstas,det räcker att jag hade lunginflammation förra våren! Och min pappa/din morfar dog i följderna av en lunginflammation!
Men som du skriver, var och en får ta de beslut man tar och respektera andras beslut! Kram mamma!

Svar: Ja, som tur är vaccinerar ju de allra flesta sina barn i dag i alla fall. Kram!
Kikan

Anni

Instämmer helt vad gäller vaccinering. Jag tycker egentligen att det är egoistiskt att välja bort vaccinering, eftersom det drabbar sjuka barn som inte kan vaccineras, men som absolut inte skulle klara en sådan barnsjukdom. Min son med epilepsi kunde t ex inte ta kikhostevaccinet. Då är man tacksam att vaccinprogrammet gjort sjukdomen sällsynt.

Svar: Håller helt med dig. Jag har oxå vänner som gärna vill vaccinera men inte kan pga allergi och de går i taket när andra väljer bort vaccin och på så sätt utsätter även andras barn för fara. Pratade med min bvc-sköterska och hon sade att de allra flesta dock vaccinerar men att det är de som inte gör det som hörs mest.
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress