Glasflaskor är bra att ha till mycket. Och som ni säkert har sett är sådana små flaskor som ser ut som gammaldags mjölkflaskor väldigt populära i olika sammanhang, inte minst på barnkalas.
 
Jag brukar ibland köpa Froosh smoothies om jag är på språng, enbart för den snygga och praktiska glasflaskans skull. Själva drycken är ju tyvärr inte ekologisk men den innehåller i alla fall bara frukt. Flaskan kan man sedan använda igen och igen och igen då den har en bra skruvkork i metall och fungerar till det mesta. Om man vill kan man sedan piffa till den med lite washitape eller med hjälp av en stansapparat.
 
Etiketterna brukar sitta som berget men jag har världens bästa tips på hur man får bort dem och limmet under på ett helt giftfritt sätt. Gnugga bara in olivolja på etiketterna så släpper både lim och etikett efter en stund. Locket lägger jag i olivolja en stund så släpper allt så fint.
 
 
Anonym

Som jag jag kämpat med att få bort etiketterna från flaskorna!!! Har misslyckats varje gång trots veckovis av vattenbad... Köpte en ny smoothie idag. Här ska oljas ettiket! (Mobilen ville skriva "olja erotik!). Ha ha ha!! Kram

Svar: Bästa tipset! Olja in papper och linda in flaskorna i. Låt gärna stå över natten. Sedan släpper det fint. Då är bara kruxet att få bort den feta oljan men det löser man med mycket varmvatten.
Kikan

Anonym

Åh så smart tips! Hittade när jag googlade glasflaska för smoothies. Ska handla idag :) stannar på bloggen också ;)

Svar: Kul! Och välkommen hit :)
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress