Jag må ha garderoven full av skor men jag måste erkänna att det mest handlar om höga, höga klackar och nu när jag är mammaledig och flänger efter barn dagarn i ända så är ju inte dessa så särskilt praktiska. Redan förra sommaren var jag i behov av nya skor men då körde jag ju #shopless2014 och fick helt enkelt hålla till godo med de par jag hade. Några fick jag dock kassera när sommaren var över för de föll helt enkelt i bitar.
 
Så nu är det dags att införskaffa några nya trotjänare. Jag blev därför väldigt glad när jag hittade ett gäng ekologiska och snygga skor på Ellos. Bland annat dessa sneakers i ekologisk bomull. De finns i flera olika färger men de vita och korallfärgade är mina favoriter.
 
De är en del av Ellos Conscious Choice-kollektion.  Skorna är producerade av organiskt odlad bomull som är spårbar under hela tillverkningsprocessen. Skorna uppfyller de ekologiska och sociala kraven från odling till tillverkning och de har mindre miljöpåverkan än konventionellt producerade skor. Skon är producerad med ett vattenbaserat lim som är snällt mot både miljön och oss människor.

Ovandel: ekologisk bomull
Foder: ekologisk bomull
Innersula: ekologisk bomull
Yttersula: flexibel och följsam naturgummi med räfflad slityta
 
De finns även i modellen ballerina och de här leopardmönstrade tycker jag var fina.
 
Till barnen finns det även leopardmönstrade sneakers. Synd att de inte fanns till vuxna...
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress