Kikans rabarberbullar med vit choklad

Recept / Permalink / 1
I dag har det varit en regning och grå dag här på Västkusten. Maken inledde dagen med att måla lillebrors rum och jag och storebror passade på att baka bullar när lillebror sov förmiddag. Det blev ett hyfsat egenkomponerat recept på rabarberbullar med vit choklad och de blev så vansinning goda att jag åt så att det nästan kom bulle ur öronen. Storebror tyckte dock inte alls att de blev goda utan föredrog mormors vanliga kanelbullar som han fick när vi åkte dit på fika senare på dagen.
 
Kvällen har jag och maken tillbringat framför datorn då vi har bokat in sommarens semester och även om vi kanske var ute lite i sista sekunden så har vi nu bokat in massor av roliga saker i form av Astrid Lindgrens värld, en tur till våra fina vänner på Gotland och Roxettekonsert med övernattning i Göteborg.
 
Nu funderar jag på om jag ska trycka i mig ytterligare en bulle till kvällsmat. Receptet hittar ni här nedan och ni bara måste prova att göra dem. Det här blir ännu ett rabarberrecept till favoriterna.
 
 
Bullar
•    1 paket färsk jäst
•    150 g smör
•    5 dl mjölk
•    1 dl strösocker
•    1 tsk mald kardemumma
•    2 krm salt
•    cirka 12 dl vetemjöl
•    ägg och pärlocker till pensling och garnering

Fyllning
•    50 g smör eller margarin
•    100 g riven mandelmassa
•    1 msk vatten
•    2 tsk mald kardemumma
•    250 g rabarber skuren i små bitar
•    200 g grovhackad vit choklad

Gör så här
1.    Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölken och låt den bli ca 37°C. Rör ut jästen med degvätskan. Tillsätt socker, kardemumma, salt och nästan allt vetemjöl och arbeta till en smidig deg i ca fem minuter. Strö lite mjöl över degen och täck med en bakduk. Låt jäsa i ca 30 minuter.
2.    Fyllning: Rör ihop alla ingredienser till fyllningen bortsett från rabarber och choklad.
3.    Kavla ut degen till en avlång platta, ca 30 x 60 cm. Bred på fyllningen och den skurna rabarbern samt chokladen och rulla ihop degen. Skär i bitar och lägg i bullformar på plåtar.
4.    Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
5.    Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
6.    Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.

#1 - - Elisabeth Eriksson:

Att rabarberbullarna var jättegoda kan även jag intyga! Kram mamma!

Svar: Tack och kram!
Kikan

Till top