Nu har vi gått in i oktober månad och det betyder ju att det dyker upp många kampanjer till förmån för Rosa Bandet. Jag tycker att det är superbra med alla medel som kan stötta forskningen kring bröstcancer då vi alla med största sannolikhet känner någon som drabbats. Det som jag dock irriterar mig på när det gäller just Rosa Bandet är att det dyker upp väldigt många "rosa" produkter som i sin tur innehåller ämnen som faktiskt misstänks orsaka just cancer och som är hormonstörande. Det känns ju minst sagt lite kontraproduktivt och fel att köpa en produkt där några kronor går till cancerforskningen och där produkten i sig kan orsaka cancer. Förra årets såldes till exempel konventionellt odlade vindruvor till förmån för Rosa bandet. Vindruvor som inte är eko innehåller sjukt höga halter av bekämpningsmedel och både de som äter dem men även de som arbetar med att odla dem får i sig cancerframkallande ämnen. Även i år ser jag att flera livsmedel som inte är ekologiska säljs med rosa bandet på och även en salig blandning av andra produkter med mer eller mindre bra ämnen i. Inte minst en massa plastprodukter.
 
Med detta vill jag uppmana er att vara lite kritiska till de varor som säljs till förmån för Rosa bandet. Tänk till en extra gång vad det är för en produkt du är på väg att köpa. Kanske är det bättre att faktisk ge ett bidrag direkt till Cancerfonden istället för att köpa något som i slutändan inte är något bra. Det finns dock en hel del företag som säljer bra saker också. Som Puremakeup som säljer ekologiskt smink till exempel.  Tipsa gärna om fler ekologiska och giftfria Rosa Bandet-produkter så kan jag sammanställa dem i ett inlägg.
 
 
Anonym

Jag tycker själva bandet känns som en ganska bra och symbolisk liten pryl att köpa för att stödja.
Wettextrasor kändes också rimligt, går en relativt stor summa till forskningen 17,50 istället för typ 1 krona som på mycket annat och är något som många använder hemma även om det förstås är bättre med tvättbara disktrasor.

Svar: Precis! Det tycker jag också.
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress