I morse gick jag upp i ottan då tanken var att hinna med en extra tidig buss när jag slapp lämna barn på förskolan och tåget som jag brukar ta ännu inte har börjat gå enligt höstens tabell. Så jag smög upp när resten av familjen sov och fixade mig en smarrig smoothie bowl. Grejen var bara att jag pillade lite väl länge med den och la dessutom en massa tid på att försöka få till ett bra foto att flasha med på Instagram vilket resulterade i att jag till slut fick kasta i mig den för att sedan kuta till bussen.
 
Väl framme visade det sig att bussen var inställd på grund av personalbrist. Personalbrist? Dags för Vässtrafik att se över personalstyrakn verkar det som...I vilket fall som helst fick jag lite extra tid över där på en kall bänk i väntan på bussen så jag författade ihop texten nedan efter att ha läst nyheterna och funderat lite över min snabbt ikastade frukost och andra saker som jag ständigt prioriterar här i livet.

Prioriteringar. Alternativt: jag ska bara...

Jag vill rädda världen, ge mina barn en trygg start på färden.

Få slut på orättvisor och skit, kemikalier som flyter hit och dit.

Ge alla en trygg hamn, och för fler öppna upp min famn.

Skriva en bok som många läser, och få bort mannen som från Trump-tower väser.

Ringa vännerna jag sällan möter, och ge alla som skräpar ner böter.

Dela med mig av mitt bröd, hjälpa människor i nöd.

Men det är några saker jag måste göra först. För detta slår hjärtat lite extra i mitt bröst.

Jaga Pokémon och i instagramma. Kolla Twitter med det samma. Fota maten jag sedan åt och leta på Spotify efter gammal låt. Scrolla Fejan upp och ner, så att jag vad alla gör ser. Kolla mailen en gång till, kanske twittra ännu mer jag vill. Stalka föredetta arbetskamrat, undrar vad hen idag åt för mat. Måste hitta Pikachu nu, och snapchatta lite ju. Outfiten min måste matcha, och jag måste hämta pokeballs att kasta. Borde jag ha koll på Tinder? Undrar hur länge jag mitt abonnemang nästa gång binder. Ta en selfie vid en spegel, en om dagen minst är en regel. Va fan, ingen wi-fi här? Nu blir det besvär. Fota fina kaffekoppen, hashtagga med ‪#‎underbart‬ och ‪#‎toppen‬. Måste fler bilder på Pinterest pinna, Herre Gud hur ska jag hinna? Blogga, tagga, svajpa. Och femtioelva saker att lajka.

Och plötsligt så var dagen slut. Jag stänger av jag loggar ut.

Slappnar av, försöker sova.
Imorgon. Då ska jag rädda världen. Det vill jag lova.
 
Min frukost. Som ser väldigt god ut. Jag minns dock inte om den var det för jag fick äta så snabbt efter att ha sprungit runt i hela huset och försökt finna det perfekta fotoljuset. Vad gör man inte för konsten liksom. Eller för lajksen...
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress