Nu när det fantastiska bäråret har övergått i ett fantastiskt fruktår vill jag än en gång slå ett slag för Fruktförmedlingen. Via den kan du nämligen själv hitta frukt om du vill ha eller lägga ut information till andra var de kan hitta om du har en trädgård full av frukt som du inte gör av med. På så sätt kan frukt som annars bara hade ruttnat bort komma andra till nytta. Och tänk vad bra att kunna få gratis frukt istället för att köpa importerad frukt som dessutom kan vara besprutad med otrevliga saker, ni har väl läst om det senaste giftlarmet?
 
Livsmedelsverket har nämligen stoppat försäljningen av äpplesorten Granny Smith, från Lidl då de har en otillåten hög halt av ett giftigt bekämpningsmedel. Det är insektsbekämpningsmedlet klorpyrifos som har påträffats och efter en provtagning visade det sig att äpplena innehöll tio gånger mer av medlet, än vad EU:s gränsvärde tillåter. I Sverige är ämnet förbjudet sedan 2008.
 
Blä för giftig importfrukt men hurra för gratis svensk frukt som det bara är att hämta. Gå in och spana in Fruktförmedlingen nu.
 
Den här trevliga skylten sprang jag på när jag gjorde några ärenden på lunchen idag. Toppen tycker jag. Och äpplena var verkligen jättegoda.
Anna

Hurra så himla bra! Detta ska jag tipsa vidare om! :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress