23 december 2016

S´mores fudge

Recept

Här kör vi uppesittarkväll med Bingolotto i vanlig ordning. Vi har tryckt i oss julgodis och druckit julmust och precis som på nyårsafton blir det en kamp mot klockan när man är småbarnsförälder och ska vara vaken längre än 22:00. Vi får se hur länge vi pallar.
 
Jag måste passa på att tipsa er om VÄRLDENS godaste fudge. Närmare bestämt S´mores fudge. Så vansinning god och enkel att göra. Try it!
 
Här tog den slut på två röda...
 
 
Du behöver
100 g minimarshmallows
5 digestivekex
200 g mörk choklad
200 g mjölkchoklad
25 g smör
397 g sötad kondenserad mjölk (1 burk)
 
Gör så här
Värm ugnen till 180 grader.
Grilla hälften av marshmallowsen på en plåt med bakplåtspapper i 4–5 minuter, tills de är gyllenbruna och har en krispig yta.
Värm mjölken på låg värme i en kastrull.
Hacka chokladen och tärna smöret. Krossa digestivekexen grovt.
Tillsätt chokladen och smöret till den kondenserade mjölken och blanda snabbt ihop massan med en värmetålig slickepott. Låt chokladen och smöret smälta helt till en jämn massa.
Vänd ner krossade kex och marshmallows, både grillade och ogrillade, men spara några till dekoration.
Tryck ut massan i en form som är cirka 20 × 30 cm. Låt stå övertäckt i kylen i minst 6 timmar för att stelna. Skär fudgen i fina bitar.
 
Recept från boken Från Kola, fudge, knäck & bräck

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress