Det skrivs mycket om socker nu för tiden. Vissa slutar helt, en del tycker att till och med frukt är för sött och andra bryr sig inte alls. Själv vet jag med mig att jag nog har ett sockerberoende då jag tycker att det är helt omöjligt att bara ta en godisbit eller liknande. Att ta en liten ruta choklad och vara nöjd med det finns inte i min värld. Då är det hela chokladkakan som gäller annars känner jag mig sjukt otillfredställd. De gånger jag har låtit bli att äta socker helt under en period har jag fått ett jämnare humör, kännt mig piggare och klarare i huvudet.
 
Men ändå känner jag inte att jag skulle vilja leva ett helt sockerfritt liv. Det finns så otroligt mycket gott att äta och att avstå från det helt finns inte på världskartan. Dessutom är jag inte i behov av att minska på sockret på grund av några akuta hälsoproblem. Men jag behöver en plan för att både kunna njuta av det goda och hålla en balans. För jag har väldigt lätt för att trilla över kanten och äta sötsaker varje dag om jag inte tänker mig för. Så min strategi är att köra sockerfritt på veckorna och unna mig två dagar på helgen. Jag har inga regler för hur mycket jag får äta utan känner jag för att frossa de dagarna så gör jag det. Men jag tänker bara äta om det är något som jag är riktigt sugen på. Alltså inte slentrianäta något som jag egentligen inte tycker är särskilt gott bara för att det är sött. Nej riktigt goda godsaker ska det vara. Och dessa finns det ju gott om.
 
Men för att inte falla för frestelsen på veckorna när humöret dippar, pms:en slår till eller jag helt enkelt är hungrig och snabbt behöver energi behöver jag ha lite bra alternativ. Något av det lättaste att slänga ihop och som även är sjukt gott är mina raw-chokladpraliner. Men även dessa muffins som jag bara älskar.
 
 
Cirka sex stora muffins
 
3 dl mandelmjöl
3 ägg
1 1/2 dl dadlar utan kärna
1 banan
1 dl vatten
1 dl kakao
kokosolja till formarna.
Bär att dekorera med
 
Mixa alla ingredienser till en slät smet. Pensla muffinsformar md kokosolja och häll i smeten. Grädda i cirka 15 minuter eller mer om det behövs. De ska vara fasta men inte för hårda. Servera med massor av bär uppe på och ät med sked.
 
 
Minstingen

Men mums!! 😆 http://www.nouw.com/minstingen

AngelicasVärld

Idag sprider jag lite nätkärlek på min blogg och tipsar mina läsare om dig - lånade lite bilder till inlägget hoppas det var ok!
hoppas du får en fab tisdag!
//Angelica

Jossan

Spännande, detta måste man ju bara testa! :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress