Vad härligt det är nu när kvällarna är långa och ljusa. Det är liksom fullt möjligt att fotografera något efter att barnen har somnat och man känner sig piggare. I dag har vi tillbringat större delen av dagen utomhus och jag passade på att plantera om tomat- och gurkaplantorna när lillebror sov middag. Att kalla dem plantor kanske är att ta i, i alla fall när det gäller tomaterna för de är så små, så små. Men jag minns att jag även förra året hade svårt att tro att det skulle bli något av de där små gängliga sakerna men det blev det ju faktiskt. Så än har jag inte gett upp hoppet om mina gröna fingrar.
 
Och vad spännande det är med allt som börjar komma upp i rabatterna. Jag petade tydligen ner en hel massa saker förra året som jag har glömt så det dyker upp fina blommor lite överallt. Just nu vaktar jag dock som en hök över alla tulpanerna som har börjat knoppas med tanke på att vi ofta har besök av en hel flock rådjur i trädgården. Jag har spritt ut blodmjöl och än så länge har de klarat sig men jag vågar inte ta ut något i förskott så länge Bambi smyger runt huset.
 
Kommande vecka jobbar jag bara två dagar och sedan väntar långledigt resten av veckan. Då hoppas jag få ännu mer gjort i trädgården och dessutom ska jag ju åka till Göteborg och träffa ett helt gäng härliga eko-brudar som jag har lärt känna via sociala medier. Det kommer att bli grymt.
 
Men nu ska jag snart göra resten av familjen sällskap och krypa ner i en renbäddad säng. Ett bra sätt att avsluta helgen på med andra ord.
 
 
En bortglömd snygging
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress