I går kom jag äntligen till skott med min rabarbermarmelad och den blev himelskt god. Egentligen är inte marmelad något som vi äter så värst ofta men jag tycker att det är så himla roligt att göra och det känns så lyxigt att göra egen och det blir så gott. Dessutom är det en väldigt trevlig gå bort-present tycker jag.
 
När jag bar ner burkarna i matkällaren och ställde dem intill det som är kvar av plommonmarmeladen som jag gjorde i höstas innfann sig den där husliga och mysiga känslan som alltid kommer när man får laga saker från grunden. Jag tror att vi ska köpa hem några goda ostar till helgen och äta dem med vår egenkokade marmelad. Mums!
 
 

Du behöver
600 g rabarber skuren i bitar
1 vaniljstång, delad i två delar på längden
1/2 citron
450 g socker

Gör så här

Lägg i rabarber, vaniljstång och saften från citronen i en stor kastrull. Värm långsamt under omrörning i 15 minuter på svag värme. Tillsätt sedan socker och rivet citronskal. Koka kraftigt under omrörning i några minuter Ta sedan upp vaniljstången. Häll upp på rena burkar som du ställer upp och ner medan de svalnar.

Anonym

Hej! Låter supergott! Behöver det vara syltsocker? Tack på förhand!/Karolina

Svar: Det fungerar utmärkt med vanligt socker. :)
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress