Så var första advent här. Jag minns när jag var liten och dagarna fram till jul kändes som en evighet. Som vuxen tittar jag i kalendern och tycker att det knappt är någon tid kvar alls innan det är dags för julafton. Troligvis beror det på att jag numera har ettt helt annat tidsperspektiv OCH dessutom så mycket mer som ska hinnas med innan det är dags för julledighet.
 
I dag fotade jag barnen till årets julkort och jag som i massor av år har tillverkat korten själv tog faktiskt ikväll beslutet att beställa färdiga. Till en början tog det emot något oerhört. Jag som har pysslat med dessa kort så länge nu, det känns ju som att ge upp. Men efter att jag layoutat och beställt dem kände jag faktiskt mig otroligt lättad. Nu behöver jag inte sitta uppe halva nätterna flera kvällar och helger framöver för att bli klar i tid. Timmar som jag istället kan lägga på något annat, som att krypa upp i soffan med maken eller baka ännu en sats med julgodis. Ibland måste man tänka till både en och två gånger när det gäller att bryta gamla vanor och traditioner. Det gör liksom inget. Det blir bra ändå. Och jag kommer troligtvis att lägga till några små detaljer till de färdiga julkorten ändå. Det här blir bra.
 
I veckan fixade jag även till en ny sorts adventsljusstake bestående av några fina glasflaskor. Riktigt fin och stilren blev den. Jag funderar på att sticka ner en grön kvist i flaskorna också men vi får se om det blir av. Nu ska jag i vart fall gå och lägga mig. En intensiv arbetsvecka ligger framför mig då jag bland annat ska hålla kvällskurs om digitala historiska arkiv.
 
 
Elisabeth Eriksson

Ja de är väldigt fina glasljusstakarna! Jag tycker du gör rätt i att beställa julkort, det viktiga med dem är ju att barnen finns med på dem. När det gäller traditioner så skall man nog bara hålla kvar de som känns allra viktigast, tex en riktig gran och julprydnader som man har år från år. Låter spännande med kursen om digitala historiska arkiv. När skall du ha den? Kram mamma!

Svar: Håller med dig. Kram!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress