Här sitter jag och pysslar med grabbarnas paketkalendrar samtidigt som regnet slår mot rutan. Det skapar ju inte direkt julstämning med det här vädret men idag har vi nästan städat klart hela huset och i veckan åker adventspyntet upp. Även om vi inte är helt eniga om hur tidigt det är ok att tända alla stjärnor och ljusstakar här hemma.

Men åter till paketkalendrarna. Det är en tradition som jag har med mig hemifrån och som jag verkligen älskade som liten. Mycket av det pynt som vi har i julgranen kommer från just de där kalendrarna. Jag minns den pirriga känslan att varje morgon få öppna ett litet paket ända fram till jul. Mina barn har fått ärva de fina handgjorda kalendrarna som min mormor gjorde till mig och min bror en gång i tiden och bara det gör dem lite extra kära. Sedan kräver det ju lite eftertanke när man gör en paketkalender för det är ju inte meningen att det ska bli en massa stora och dyra grejer och att man ska bidra till den där överkonsumtionen och hysterin som råder kring jul.

I år får storebror en blandning av saker han behöver i form av kalsonger, lite pärlor, ett litet bokstavspel och Lego-figurer jag har köpt på Tradera. Lillebror får giftfria pennor (jag har delat på dem så att han får två pennor i varje paket, några små bilar, kalsonger och Pixiböcker från Tradera. Jag tycker att det känns som en lagom mix och jag hoppas att de ska bli nöjda.

Emmi

Jag hade ingen paketkalender som barn och känner därför inget behov att ha det till mina barn även om jag kan förstå tjusningen. Det är lätt att man köper en massa krafs att lägga i kalendern som du skriver men de presenterna du plockat ihop verkar ju toppen! Får de varannan dag eller varje?

Vi har tidigare år haft Pixi-kalendern som mina barn älskat. I år kommer de dock få varsin kalender och inte Pixi eftersom de har så många Pixi-böcker vid det här laget. Lillasyster får en Bamse-kalender med små Bamseböcker och storasyster får en pysselkalender som jag köpt på Adlibris.

Svar: Men eller hur, risken är ju att en hamnar där. Bara massa onödigt krafs liksom. De hade varsin kalender. Pixi-kalender har vi oxå haft och det är toppen.
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress