I morgon är det Black Friday. Det är något i oss människor som gör att vi blir helt tokiga när vi läser om hur billiga saker är och vilka fantastiska fynd vi kan göra. Jag har också varit där och kan väl inte helt påstå att jag är fri från detta beteende men i dag försöker jag tänka till en extra gång innan jag handlar om jag verkligen behöver saken i fråga. För många gånger handlar vi bara för att vi kan och för att stilla någon form av behov och vi glömmer bort att fundera över VARFÖR prylen i fråga säljs så billigt och OM vi verkligen behöver den. För om något är nästintill gratis är det ju någon i början av kedjan som knappt tjänar något alls. Och vi förbrukar så mycket av jordens resurser att det inte kommer att finnas något kvar till kommande generationer om vi fortsätter som vi gör. Johanna N förklarar det väldigt bra i sitt blogginlägg Fuck Black Friday.

Jag har i dag sett många företag som går emot hela grejen med Black Friday och det tycker jag är jättebra. Det tyder på att de markerar att de har en djupare tanke än att bara tjäna pengar och att de gör något för att uppmärksamma oss på att överkonsumtion inte är bra.

Approved by Ekomorsan kommer exempelvis att stänga ner sin webbshop under morgondagen som en motaauktion mot köphets.

Gröna Gredelina väljer tillsammans med Medvetna att göra en hållbar Black Friday och låta 5 % av all försäljning till välgörande ändamål i morgon.

Dilling, som bland annat säljer ekologiska ull-underställ kör en Green Giving Thursday vilket innebär att de i dag, kl. 00.01–23.59, lägger på 10 procent på alla produkter på webbplatsen. Om du köper underkläder under den här perioden går 30 procent av normalpriset oavkortat till Julmärkesfonden – 10 procent från dig och 20 procent från DILLING. 

Sedan vill jag dock passa på att tipsa om några företag som säljer ekologiska produkter men som faktiskt kör Black Friday imorgon. Jag tänker att OM det är så ni är i behov av att köpa någon ekologisk produkt så kan det ju vara tillfälle att göra det. Men tänk en extra gång innan ni handlar...

Little Bloom säljer ekologiska barnkläder från bland annat Maxomorra och Duns.

Bodystore har bland annat 25 % på produkter från Urtekram i morgon.

Softskin som bland annat säljer den ekologiska parfymen jag tipsade om för ett tag sedan samt mitt favoritschampo från John MAsters kommer också att ha bar erbjudanden.

Lilla Lisen, som också säljer fina ekologiska barnkläder kommer att ha 20% på alla ordinarie priser.

Pure makeup, som också har många härliga ekologiska produkter erbjuder 25 % rabatt på hela sortimentet.

Pigga butiken, som bland annat har Maria Åkerbergs produkter har 20 % på hela sortimentet.

Organic baby, har 20 % på sitt sortiment.

Grön Gåva, har 15 % på sitt sortiment.

Kär o Lek, som bland annat säljer PlanToys, Klean Kanteen och Ökonorm har 15 % på hela sitt sortiment.

Geggamoja har även de många bra erbjudanden.

Good for kids kör specialerbjudanden hela helgen

Elda Design & shop har julfyndrea på bland annat Frank & Fisher samt ekologiska trädjur och badleksaker från Oil and Carol.

Lilla Eko, som har många ekologiska produkter, bland annat tygblöjor har 30 % rabatt på massor av varor hela helgen.

Lovelly, med ekologiska produkter för både barn och vuxna har 15 % på hela sortimentet

Miiminki, har rabatt på flera av sina varor


 
 

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress