30 oktober 2016

Helgen i bilder

Foto

Jag bjuder på lite bilder från helgen. Dels från igår och vår lilla Halloween-fest samt från idag då vi tog en söndagspromenad hela familjen.
 
Gårdagens mat bestod av paprikor i form av pumpor (vi köper alltid ekologisk paprika då just paprika ju är så hårt besprutad, men vi gjorde ett litet undantag i går just för att vi hittade orange paprika). Dessa fylldes med svart ekologisk bönpasta och en sås på krossade tomater och bacon. Pastan gick dock inte hem hos någon av oss tyvärr så den kommer vi inte att köpa hem igen. Till efterrätt åt vi glasstårta med oreo-botten (vars garnering som nämndes igår blev allt annat än vad jag tänkt mig...så den blir det ingen mer bild på) och häxhattarna som vi gjort tidigare.
 
Storebror tjatar alltid om att vi ska gå till Örekilsparken, då det finns det enda Pokemongymmet i vårt lilla samhälle där, så idag passade vi på att gå dit hela familjen i det fina vädret. Vi lyckades ta över gymmet i några minuter innan vi blev utslagna igen och sedan dog mitt batteri. Men vi fick oss en skön promenad och passade på att leka i lekparken en stund.
 
Nu ska jag försöka jobba ikapp lite då en hel del saker hamnat på efterkälken den här veckan då jag varit förkyld. Blogg-mailen svämmar över och jag har en rolig intervju som jag ska besvara. Sedan ska jag sätta mig med ett annat spännande framtidsprojekt också. I morgon är förskolan stängt så jag har bytt föräldraledig dag och jag och barnen är hemma imorgon. Vi ska gå till biblioteket och om jag hinner ska jag göra en ny sats ingefära-shots då den förra börjar ta slut. Funderar även på att göra någon mer shot då jag behöver boosta mitt immunförsvar och ge kroppen lite mer nyttigheter. Den senaste veckan har jag typ levt på glass och sötsaker...
 
 
Anna

Hej, jag har läst din blogg ett tag nu och följer dig på Instagram. Jag läste att du skulle till salong Alexandra och sedan hade du #ekologiskfrisör och #organichaircare ... de säljer mkt bra och ekologiska produkter men det är absolut inte en ekologisk frisör. Har vänner och bekanta som gått dit för att de har trott att de använder bättre färger osv. Men så är inte fallet. Det är precis lika skadliga och läskiga ämnen i deras färg som vilken annan hårfärg som helst men det "låter bra" men "organic colour system"... de skriver ett par ämnen som inte finns i deras färg och att den är berikad med "vårdande ekologiska och naturliga ingredienser". Dessa kan vara tex oljor, ekologiska fruktextrakt osv i väldigt små mängder. Det som de INTE skriver ut är att färgen innehåller precis lika skadliga och allergiframkallande ämnen som vilken annan vanlig hårfärg som helst. Så bara du är medveten om vad det är för salong du går till. Det är inget ekologiskt eller speciellt med deras färg what so ever, deras blekning likaså. Ordet sprider sig om alla salonger som kallar sig organic, ekovänliga, miljövänliga utan att faktiskt ha grund för det. Det finns alla möjliga "märken" som ex. Alexandras sätter på sin dörr som vilseleder ordentligt. SÅ tråkigt att man utger sig för något man inte är. Så ett råd, ge dem inte "fel" reklam. Som sagt, de gör en del riktigt bra saker som att fokusera mestadels på eko-produkter men allt annat är som vilken traditionell salong som helst. Den "ekologiska" utbildning som Alexandra säger sig vara diplomerad inom är en kurs på ett par dagar via företaget som deras huvud hårfärg kommer ifrån.
Det finns information om innehållet i deras färger på nätet, produkter de säljer osv. Det mesta är inte ekologiskt. Lång kommentar men vi är några som är måna om att försöka att informera om salonger som kallar sig "eko" och en som marknadsför sig hårdast som det i Gbg är Alexandras. Trist när det finns riktiga ekofrisörer som åker med i fallet när det uppdagas att man inte kan lita på att det är en "ekosalong" man går till. Det finns 2st alternativ/märkningar som är bättre än traditionella frisörer. Riktiga ekosalonger som enbart färgar med örter och växter och salonger märkta med "Grön Salong", de är noga granskade och färgar med växtfärger och en "vanlig färg" fast ändå inte. Det är den ENDA färgen i världen som inte innehåller miljöfarliga kemikalier, toluendiaminer (PDT), fenylendiaminer (PPD), resorcinol, parabener eller ammoniak. Det går inte att färga ljusare med den färgen men man kan ljusa upp håret med en speciell typ utav blekning eller uppljusningslera. Googla Grön Salong, växtfärg och uppljusningslera så kommer du att hitta några olika salonger i Göteborg. Sen går du naturligtvis var du vill för att fixa håret men ville iallafall informera. Trevlig kväll! Med vänlig hälsning, Anna

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress