I helgen tillbringade vi en hel del tid utomhus. Vädret var härligt och vi tog en tur upp till skogen grabbarna och jag. Vi tittade på underliga svampar, lyfte försiktigt på bark för att se om det bodde någon där under, hittade små skalbaggar, gråsuggor och mystiska lavar, klättrade på ett nedfallet träd och lekte att pinnar var yxor. Jag for runt med kameran och tog miljoner bilder på solljuset som silade ner mellan löven och barnen blev smutsiga från topp till tå. Ingen av dem ville gå hem men till slut gick vi tillbaka och jag fick klä av barnen på trappan för de var så fulla av löv, jord och annat som följde med från skogen.
 
Jag älskar dessa små utflykter som går att göra precis intill huset och med enkla medel. Då och då får jag påminna mig själv om att det faktiskt inte krävs så mycket mer. En picknick på trappen eller en spännande tur till skogen förvandlas till ett äventyr i barnens värld och för oss vuxna som får hänga med ger det så mycket att se hur roligt barnen har det. Det kan inget lekland i världen mäta sig med.
 
Vi fick även plockat en massa härliga plommon från grannens plommonträd och dessa gjorde jag sedan en god efterrätt av på söndagen. Ni ska få receptet imorgon.
 
 
 
 
Anna

Så underbara bilder!! <3

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress