3 december 2017

Advent i vårt hus

Så var första advent här och jag lyckades städa klart huset till slut. Nu hänger stjärnorna i fönstrena och ljusstakarna är på plats. Även lite annat pynt har kommit upp och nedan ser ni några exempel. Jag älskar julen och tycker att det är så himla mysigt med alla ljus och att få gå all in på bakning, godisätande och mys. Jag vill verkligen maxa julen i år och i går blev det Tomtetåget och i dag har vi varit iväg på Tomtestig på Torreby slott. Det var också väldigt bra ordnat och barnen tyckte att det var väldigt spännande med alla tomtar och marschaller.
 
 
Det här är nog det enklaste pepparkakshus du kan göra. Du skär bara ut husfasaderna på frihand och dekorerar med kristyr. Sedan trycker du bara ner dem i socker och tadaaaa... det är klart. Du slipper svära över omöjlig montering eller bränna dig på varmt socker.
 
 
I köksfönstret hänger de fina glaskulorna med ljusslinga i och där står även de superfina lussetåget som vi har ärvt av makens mormor. De är så vansinning söta tycker jag. Lite kul är att det tog flera år innan vi hittade de små ljusen och stjärngossens stjärna. Det visade sig att de var inlindade i papper och instoppade inuti figurerna.
 
 
I vardagsrummet hänger de vita pappersstjärnorna som vi har haft i många år nu. Och ingen jul utan hyacinter.
 
 
I den här tavelramen står det vanligtvis Live your dreams men jag brukar byta till dessa varje år.
 
 
På hyllan i köket har jag bytt ut allt rosa mot rött och plockat fram juliga tillbehör.
 
 
De juliga och Ökotex-märkta kuddfodralen köpte jag förra året.
 
 
Fina julböcker är perfekta att ha liggandes framme för inspiration. Dessa har jag lånat på biblioteket och jag har redan hunnit testa ett recept.
 
 
Den här fina stjärnan hänger i lillebrors rum och sprider ett varmt och fint ljus. I dag har jag även fått in en gran i växthuset med tillhörande ljusslinga och det blev finfint. Får fota den en annan dag för nu är det dags att avrunda den här helgen.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress