29 december 2017

Bloggåret som gick 2017

Det har i sedvanlig ordning blivit dags att se tillbaka på bloggåret som gått och det är alltid lika roligt att se vad jag faktiskt har åstadkommit under året. I år har jag fokuserat en hel del på att göra lite nyttigare bakverk, bjussat på en hel massa hållbart mode, utvecklat mitt fotograferande och skrivit fler dikter. Jag och Angelica startade även Ecofashionista-podden som vi ser fram emot att jobba vidare med under kommande år.
 
Januari
Jag använde mig av ärvda spetsar på olika sätt, lagade kläder och gjorde en hel massa nyttiga godsaker. Jag och Angelica startade #SKAMligthållbart och delade hållbara modetips med kopplingar till karaktärerna i SKAM. 
 
 
 
 
Februari
I februari fortsatte jag på det nyttiga temat och delade med mig av flera smarriga recept. Tipsade om ekologiska läppglans, sydde ett nypförkläde och köpt ett par supersöta ekologiska semmel-leggings till lillebror och ekologiska underkläder till mig. Jag började med hemmaträning till You tube och invsterade i en giftfri yoga-matta. Jag skrev ett väldigt uppmärksammat inlägg om varför jag inte slutar äta kött och ytterligare ett om varför jag älskar både stad och land.
 
 
Mars
Även om mars var en tung månad på många sätt på det privata planet så hände det många roliga saker också. Jag och Angelica startade Ecofashionistapodden , jag tipsade om mina favoriter när det kommer till ekologisk hud- och hårvård, investerade i ett par fina träningsbrallor, drömde om fler par Veja-skor och pimpade en mössa. När livet bjuder på sorg är det ibland skönt att få glömma allt tungt med ytliga saker en stund.
 
 
 
April
Vi poddade vidare, bland annat om olika material och jag köpte Veja-skor till barnen (vilka visade sig vara av grym kvalitét).Jag fortsatte att dela med mig av recept på smarriga, men nyttiga godsaker. Vi firade påsk och jag pysslade ihop ägg av mossa. Vi firade storebror som fyllde sex år i slutet av mars och han valde att ha Super MArio-tema på släktkalaset. Kvällarna blev ljusare och det gick att sitta ute en stund när barnen hade somnat.
Det skedde även ett fruktasnvärt terrordåd i Stockholm och jag skrev en dikt för att bearbeta det ofattbara.
 
 
Maj
Den här månaden exploderade bloggen av blomsterprakt, odlibng och en och annan outfit. Vi tillbringade några härliga dagar på Legoland och jag skrev ett inlägg om att det inte ska vara en klassfråga att leva ekologiskt. Vi anordnade klädbytarkväll på jobbet och jag pimpade snygga galgar. Mors dag firades på Kärringön och jag skrev om min syn på tandcreme med flour och ett om att åka kollektivt till jobbet. Det blev flera fina kvällar i trädgården och det var även månaden då storebror äntligen fick sitt efterlängtade Pokémon-kalas.
 
 
 
 Juni
Juni är månaden som sannerligen gick i rosa när jag går igenom mina inlägg. Det är även månaden som fylldes av blommor och jag fick dille på att göra blomsterkonst. Jag hängde mycket i trädgården och fotade som en galning. Det bakades smarriga raw-cheesecakes och jag skrev en dikt på temat sociala medier. Jag och Angelica hade en härlig date i Göteborg då vi även passade på att fota fina bilder. Jag asvlutade månaden med att gå på en sju veckor lång semester och gav bort finfina presenter till förskolepersonalen.
 
 
 Juli
Semestermånad och massor av tid till att få vara kreativ. Jag fotade massor, bakade nyttiga bakverk och delade med mig av ett och annat boktips. Jag gav bort fröpåsar som jag vek som rosor och riktiga rosor i form av stockrosor slog för första gången ut i trädgården. På en speciell dag dessutom. Vi såg Per Gessle i Lysekil och hemstrade. 
 
 Augusti
 
Det här blev en kreativ månad, inte minst för att lillebror fyllde år och vi ordnade ett Paw Patrol-kalas för honom. Jag delade boktips om tips om superbra ekologisk foundation och deo. Jag började jobba igen och de ljusa kvällarna bjöd på bra outfitfotoljus. Jag fick dille på att använda scarfs på olika sätt och använde en blus som kjol. Jag gjorde äntligen klart namn- och ABC-tavlorna till lillebrors rum och tipsade om hur du gör fina tavlor av historiska kartor.
 
 
September
Hösten började göra sig påmind men vädret bjussade på massor av fototillfällen. Jag gjorde finfina loppisfynd och tipsade om bra barnböcker. Jag skrev om ekologiska skönhetsprodukter och skrev ett inlägg om hur du blir mer effektiv på jobbet. Vi spenderade en härlig helg i Norge och hemma lyckades jag fånga ånen i min hand. Jag bakade sockerfria chokladrutor och gjorde vegetariska hamburgare. Jag delade även med mig av mina bästa pysseltips till Halloween.
 
 
Oktober
Vi hängde i Mulle-skogen, firade Halloween och jag hann med att besöka finfina second hand-affärer både i stockholm och Ed. Vi anordnade ytterligare en klädbytarkväll på jobbet och vi firade Halloween. Jag boktipsade om hur du kommer till rätta med din PMS och fotade outfits.
 
 
November
Den här månaden kom att bli oerhört arbetsintensiv med massor att göra på jobbet. Jag lyckades dock ändå få till en hel del blogginlägg. Jag började att julpyssla och tipsade om giftfria presenter till paketkalendern, smarriga julrecept och gav boktips för både stora och små. Jag fotade årets julkort och en och annan outfit samt bakade sockerfira brownies.
 
 
December
Ett lite lugnare december, i vart fall på jobbfronten, gav tid till bakning, pyssel och mys. Jag kapade av håret och firade jul i guldiga paljetter. Jag och Angelica beslutade oss även för att köra #shopless2018 och att sluta äta socker under kommande år.
 
 
 
Angelica - Ekomorsan.com

Trots några hemska inslag under året har mycket fint hänt också.. tack för att jag får vara en så stor del av ditt liv min underbara vän ✨ nu gör vi 2018 till nått riktigt magiskt 💕

Angelica - Ekomorsan.com

Trots några hemska inslag under året har mycket fint hänt också.. tack för att jag får vara en så stor del av ditt liv min underbara vän ✨ nu gör vi 2018 till nått riktigt magiskt 💕

Svar: Tack själv finaste du!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress