Julen närmar sig med stormsteg. Inte minst här på Västkusten där det faktiskt har blåst storm idag. Inte snöstorm dock tyvärr utan regn i sidled och gråväder utan dess like. Så jag tänkte passa på att pigga upp med ett inlägg om mina bästa tips på presenter att ge bort så här i juletid.
 
Kanske är det personalen på barnens förskolor eller skolor som ska få något eller funderar ni på vad som kan passa bra att ta med till värdinnan på glöggminglet. Här finns något för alla. Dessutom är sakerna enkla att göra och hyfsat miljövänliga.
 
Den finaste presentpåsen att ge bort så här i juletid är helt klart pepparkakspåsen, enkel att göra och SÅ fin. Fyll den med vad du känner för eller läs vad jag la i förra året när personlen på barnens förskola fick dessa.
Fyll en burk med chokladpulver (det finns ekologiskt) och några minimarsmallows, fäst ett sugrör, en polkagris och loppisfyndad sked med ett snöre tillsammans med en lapp med uppmaningen att bara tillsätta varm mjölk. Perfekt!
 
 
Baka små minipepparkakshus och sätt i en burk med socker (det går utmärkt att köpa färdig deg). Det finns färdiga mått till delar att köpa men de går även att rita egna mallar. Dessa går dessutom att sätta på kanten på en kopp.
Rita husfasader på frihand och dekorera med kristyr. Ställ dem i en burk med socker i. Världens enklaste pepparkakshus och en finfin gåva.
 
De ekologiska tepåsegranarna är nog de roligaste och finaste julpresenterna jag någonsin gjort faktisk. De är inte bara fina, de doftar dessutom underbart ju(v)ligt.
Hjärtformade polkagrisklubbor är en hit, både till jul och alla hjärtans dag. Eller närhelst du känner för att ge någon en fin present.

Ett kul sätt att ge bort både en godis och en sak i ett är att fylla en pepparkaksform med två lager choklad och sedan strössla något över.
 
Varför inte ge bort en julig tavla. Ni som har hängt med här vet att jag är svag för att göra ordmoln och tavlor i alla dess former.  
 
En traditionell julkorg är heller aldrig fel. Du gör enkelt strutar av papper och tårtpapper. Sedan är det bara att fylla dem med godsaker, och det går utmärkt att köpa färdigbakat också.
Sofia

Hej,
Vet du var man kan köpa formar för minipepparkakhus?

Svar: Jag köpte mitt för ett par år sedan på Åhlens så det kan hända att de har fortfarande. Annars finns det en annan variant på Formina.se
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress