13 december 2017

Glöggtryffel

Recept

Onsdagar betyder i vanlig ordning ledig dag för mig och lillebror. Storebror går ju i skolan numera men han behöver i vart fall inte vara på fritids utan får en kortare dag. Vi passade på att göra några ärenden i samband med lämning på skolan men annars har vi mest varit hemma. Vädret har ju varit eländigt med regn som övergick i snöblandat och sedan blev regn igen.
 
Lite lustigt är det att jag skrev om vår diskmaskin i går med kopplingen till hur det var förr, för i dag har vi varit utan vatten i flera timmar. Och jag vet inte HUR många gånger jag har öppnat kranen av olika anledningar för att bara komma på att vattnet var borta. Återigen en påminnelse om hur många saker vi tar för givet ska finnas lättillgängligt i vår vardag. Till slut kom i vart fall vattnet tillbaka och ordningen var återställd.
 
Jag hade en tanke om att baka något i dag men det stannade vid en tanke. Istället bjussar jag på receptet nedan, närmare bestämt riktigt smarriga glöggtryfflar.
 
 
Du behöver:
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g smör
1 tsk honung
2 msk glögg (jag valde en ekologisk)
 
Gör så här:
Klä en form, cirka 12 x 18 centimeter, med aluminiumfolie. Hacka chokladen. Koka upp vispgrädden med smör och honung, dra kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Värm eventuellt ytterligare tills allt är smält. Häll i glöggen och rör runt. Häll smeten i formen och låt stelna i kylskåp i några timmar. Lossa tryffeln ur formen och skär den i mindre bitar. Låt stelna i kylen i cirka 10 minuter. Doppa tryfflarna i kakao och förvara dem i kylen.
 
 
 
Joanna-livet med Aspergers syndrom

Gott

Svar: Mycket! :)
Kikan

clara

Men jag dör vad gott!!! Måste prova

Svar: Bara gört´t! :)
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress