12 december 2017

Lussefirande och julfix

Här sitter jag och lyssna på ljudet av diskmaskinen och jag tänker att jag är så tacksam över att vi har den. Vi var ju utan diskmaskin i väldigt många år och jag tror inte att det går en dag utan att jag tänker på hur skönt det är att slippa handdiska. Det måste vara så här som generationer före oss har känt när nymodigheter som har sparat tid har introducerat.
 
 
Att kunna röja undan allt snabbt och lätt var extra skönt i dag när vi kom hem senare än vanligt då det var dags för det årliga lussetåget på förskolan. Att se lillebror stolt stå där i sin tomtedräkt och för första gången stanna kvar i tåget istället för att direkt kasta sig i min famn var fantastiskt. Alltså denna lilla skara av tomtar, lucior, pepparkakor och tärnor, så ljuvliga de är. Förra året var ju storebror lucia och jag skrev då ett inlägg om vikten av att låta barnen själv välja vad de vill vara. Det känns skönt att se att det går åt rätt håll när det gäller den frågan.
 
 
Jag tog en snabb loppissväng idag och fyndade en lykta till lillebror för fem kronor. Det är lite extra tacksamt att köpa saker till honom så här i juletid då hans favoritfärg är röd. Den lilla lyktan var mycket uppskattat och det passade perfekt att sätta i ett batteridrivet värmeljus i.
 
 
Nu har jag precis skrivit klart alla julkort. Även om jag beställde färdiga så piffade jag till dem lite extra då det var en sida som blev lite tom. Jag skrev en juldikt som jag klistrade in, ni ska få se den när korten har nått sina mottagare. Jag planerar att lägga dem på lådan imorgon. I detta nu är det nästan ni minus ute, jag hoppas verkligen att kylan håller i sig och att snön får vara kvar för det är så himla mysigt och stämningsfullt.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress