I dag har jag verkligen känt den där härliga ledighetskänslan. Vi är klara med allt vad julbestyr heter och har kunnat ta det lugnt och göra vad vi känner för. Jag och storebror tog en promenad och inhandlade julgran som han och lillebror sedan klädde med stor entusiasm. Det blev glitter, garn och sporadiskt spritt julpynt, precis som det ska vara när barnen får styra. Nog för att jag älskar att titta på vackra inredningsbilder där allt går i vitt och silver men julen för mig handlar om traditioner, nostalgiskt julpynt och att låta barnen få bestämma hur granen ska se ut.
 
Sedan har jag mer eller mindre klämt i mig en hel plåt med rocky road. Alltså om ni ska göra något mer julgodis MÅSTE ni göra min rocky road. I år fick jag tips av en kollega att byta ur marshmallowsen mot skumtomtar och det blev verkligen succé. Mums!
 
 
Du behöver:

200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad
1 burk sötad kondenserad mjölk
1påse Dumlekola
2–3 dl salta jordnötter
cirka 200 g skumtomtar i bitar

Gör så här:

 1. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Blanda i den kondenserade mjölken och rör om.

2. Skär Dumlekolorna i bitar och blanda ner dem, nötterna och skumtomtarna i chokladsmeten. Blanda.

3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper uppe på och platta till så att ytan blir jämn. Ta bort det över bakplåtspappret. Ställ in i kylen för att stelna något. Den kommer dock att vara ganska seg.

4. Skär upp i bitar med en vass kniv. Förvaras i kylen.

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress