Härom dagen gick våran dammsugare sönder och eftersom det är en pryl som vi liksom inte klarar oss utan var det bara till att köpa en ny. För ett tag sedan hade jag fått tips om att Electrolux har en dammsugare som är miljövänlig på flera sätt och då jag läste på lite mer om den beslutade jag mig ganska snart för att en Electrolux UltraOne ZUO GREEN fick det bli.

Denna dammsugare har en inte bara en bra dammupptagningsförmåga och en låg ljudnivå utan den är Electrolux första dammsugare som fått Energiklass A. Den är dessutom tillverkad av 70 % återvunnen plast som är 100% PVC-fri och när den kommer till slutet av sin livslängd, kan upp till 92 % av den återvinnas. Även förpackningen är tillverkad av 100 % återvunnet material och kan återvinnas helt och hållet. UltraOne använder hälften av den energi som en vanlig 2100 watts dammsugare skulle behöva men inget av detta ska påverka prestandan. Tvärtom är den aerodynamiska insidan utformad för att skapa ett effektivare sug, samtidigt som du använder mindre energi.

I vanliga fall brukar nya platsprylar lukta ganska mycket tycker jag men den här var helt doftfri vilket ju också understryker att den inte innehåller några läskiga ämnen. Och efter att ha provdammsugit visade det sig att den är både tyst och bra på alla sätt. Det känns extra bra att ha köpt en sådan här dammsugare när just damm drar till sig kemikalier och med ett bra filter i dammsugaren minskar man halten otrevliga kemikalier i inomhusmiljön. Det här är med andra ord en dammsugare med väldigt många önskningar i ett.  

 
 
 
Bild lånad från NetonNet där vi köpte vår.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress