Som jag skrev tidigare i veckan har jag tagit tag i träningen lite smått och börjat köra hemmaträning till You tube. Jag nämnde även att jag var i behov av en träningsmatta då jag typ har legat och halkat runt på en filt. Så jag gjorde slag i saken och beställde en ekologisk yoga-matta av märket Manduka från Yogia. Och snacka om snabb leverans, dagen efter jag hade beställt kunde jag nämligen hämta ut den. Och inte bara det, mattan var dessutom inslagen i vackert silkespapper och med ett sidenband runt. Det kändes nästan som det var min födelsedag när jag öppnade paketet.
 
Så här står det om mattan hos Yogia:

Mandukas 4mm eKO Lite yogamatta är ett bra val för dig som vill ha en högpresterande, hållbar yogamatta OCH du som bryr dig lite extra om miljön. Passar dig som svettas lite till medel.

Den yttre ytan består av patenterade, slutna celler av naturgummi. Eftersom cellerna är slutna så tränger inte svett och likande in i mattan och gör den hygienisk.

Den sjögräslika texturen med överlägsen dämpning är mjuk mot din kropp och bra för miljön. Denna naturliga gummimatta skapas genom en giftfri process och är helt fri från de skummedel och mjukgörande medel som finns i många andra mattor.

En av de mest slitstarka miljövänliga mattorna på marknaden. Utvecklad under 4 års tid i samarbete med yogalärare. Utformad för att ge den ultimata kombinationen av dämpning och grepp. Ingen PVC eller giftiga mjukgörare.

Jag invigde den ikväll och jag är SÅ nöjd. Lillebror har också godkänt den som ni kan se på bilden nedan där han tassar runt.
 
 
 
Upplandskullan

Åh, det skulle jag behöva. Jag har visserligen en, men som luktar jättestarkt, trots att jag haft den i massa år. Okänt vad det är för material, men säkert inget bra. Så den "bor" i förrådet och tas bara in ibland när jag tränar, annars ersätts den med filt, vilket ju blir lite halt...

Anonym

Hej. Vet du att denna matta innehåller plast? Den är ju helt klart ett bättre alternativ än många andra men jag kommer ihåg då jag själv letade yogamatta att jag upptäckte att den från Manduka innehöll polyester. Lite fult att inte alla som säljer den deklarerar det tycker jag. Jag länkar till en sida som säljer den och där kan du läsa under beskrivning att mittenskiktet är en blandning av bomull och polyester. http://yogagrossisten.se/yogamatta/ekologiska/yoga-mat-eko-lite-180-cm-4-mm-manduka-ebb. Med vänliga hälsningar /Sara från Saraseviga.blogspot.com

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress