I detta nu sitter jag på ett tåg på väg hem från Stockholm. Jag åkte upp igår eftermiddag, spenderade natten på ett mysigt hotell och dagen på Färgfabriken där Riksantikvarieämbetet anordnade en träff på temat Kulturmiljö som framgångsmotor.

Det har verkligen varit en inspirerande och fantastiskt rolig dag. En dag som fick mig att påminnas om varför jag en gång i tiden gjorde mitt yrkesval. För det är något med arkeologi, historia och kulturmiljö som liksom höjer min puls. Adrenalinet börjar flöda och jag känner att jag vill göra så mycket och att historien och vad vi kan lära oss av den är så oerhört viktig. Att de som har varit här innan oss är så betydelsefulla på så många sätt och att kulturarvet verkligen är nyckeln till framgång.

Att fokus kom att ligga på hållbar turism gjorde även att flera av mina intresseområden kunde docka med varandra. Och att dessutom få prata hållbart mode med en annan deltagare under lunchminglet och hälsa på nya människor som kom fram och sade hej för att de hade läst mina inlägg under dagen på Twitter gjorde att dagen blev ännu mer lyckad. Jag älskar när sociala medier gör att en lär känna nya människor. Vår moderator för dagen gav oss som uppgift att prata med fem nya personer under dagen och det var inga problem att göra den läxan.

Nu ska jag samla ihop alla intryck från dagen och fundera vidare på hur vi ska baka ner allt och göra verkstad.

 
 
 
 
Mirre

Mysigt att besöka STHLM sådär

Svar: Ja, härligt för en lantis att komma till storstan då och då :)
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress