I november besökte jag ju som ni vet min favoritfrisörsalong igen, Salong Alexandra i Göteborg. Jag har ju tidigare skrivit om just den här ekologiska salongen men jag insåg att jag inte har visat så många bilder och skrivit så mycket om vad jag gjorde nu senast.

Jag lät ju under ett par år helt bli att färga mitt hår efter att ha läst på om alla läskiga ämnen som finns i hårfärgningsmedel. Inte minst under min senaste graviditet ville jag undvika onödiga produkter som faktiskt går att välja bort. Men när jag hade fött barn och ammat klart kände jag ändå att jag ville göra något med mitt hår och efter att ha hittat salong Alexandra och tagit reda på mer om deras upplägg och produkter kände jag mig trygg i att även fixa lite mer.

Så här skriver salongen på sin webbplats:

Ekologisk hårvård innebär att man utesluter produkter med giftiga kemikalier och istället använder naturliga råvaror i från växtriket, detta är helt klart ett naturligare och renare val.
Våra produkter innehåller naturliga råvaror från växtriket och lugnande ämnen som kamomill, och då uteblir även irritation. En vanlig missuppfattning om ekologisk hårvård är att resultatet inte blir det samma något som inte stämmer. All färgning och toning i håret blir exakt det samma förutom att man slipper använda giftiga ämnen. Att arbeta med naturliga produkter innebär också att vi som arbetar med det här hela dagarna inte behöver andas in de giftiga preparaten, Som inte är speciellt hälsosamt i längden.

Om man vill köra helt naturligt är ju så klart det bästa alternativet att inte göra något alls med sitt hår. Alla måste hitta sin nivå att lägga sig på. Men för mig är det här ett perfekt alternativ och jag tycker det känns skönt att kunna göra slingor, eller det som jag har gjort de senaste två gångerna, en balayage. Med det menas att färg/blekning appliceras på håret på frihand och jag valde att göra riktigt ljusa toppar. Botten lämnas dock naturlig vilket gör att inte hela håret behandlas utan det blir en naturlig övergång. Det är perfekt för mig som inte vill springa och fixa utväxten hela tiden.

Jag passar även alltid på att göra en Olaplex-behandling då detta är en superduper bra grej som skyddar håret utan att innehålla massa läskiga ämnen. Jag har bloggat om det tidigare och ni kan läsa mer om det här.

 

 
 
 
 
Mirre

vart jättefint

Svar: Tack! :)
Kikan

Hillevi

Känner du till Gröna klippet i Trollhättan? Drivs av grymt duktiga och eko-engagerade tjejer. Ett tips om du inte vill åka riktigt så långt.

Svar: Ja men den salongen har jag hört om och tänkt att besöka. Ska kolla upp. Tack för påminnelsen.:)
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress