Ledig dag och finbesök, det kan inte bli annat än bra. Jag passade på att slänga ihop en chocolate chai mudcake helt utan socker, gluten och mjölk som blev fantastiskt god. Tänk att kunna äta chokladkaka till kvällsmat med gott samvete liksom. Jag garnerade den med nyttig chokladmousse och tänker att den här kakan måste jag testa att göra en nyttig variant av klassiska chokladrutor av någon gång. Den innehåller ju liksom allt som behövs.
 
Lägg dessutom märke till de fantastiskt vackra skedarna och faten på bilderna nedan, loppisfynd när de är som bäst.
 
 
Du behöver:
    3 dl dadlar utan kärna
    2 dl vatten
    1 1/2 dl mandelmjöl
    1 dl kokosolja
    2 tsk malen ingefära
    2 tsk malen kardemumma
    2 tsk malen kanel
    1 msk bakpulver
    2 dl bovetemjöl eller rismjöl
    3 msk kakao
    2 äggulor
    3 dl kokosmjölk
    4 äggvitor

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa mandelmjöl med dadlarna, kokosoljan, kryddor, bakpulver, mjöl, kakao och äggulor. Kör på full effekt och tillsätt kokosmjölken lite i taget. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten. Fördela smeten i en springform och grädda mitt i ugnen, i ca 50 min.
 
Jag garnerade kakan med nyttig chokladmousse, blåbär och kokos.

Receptet kommer från ”Smarta sötsaker utan socker, gluten och mjölk” av Ulrika Hoffer.
 
Mirre

Mums, ser helt fantastiskt gott ut

Svar: Det var det! Mums!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress