Sent igår kväll kom vi hem efter att ha tillbringat några härliga dagar i Branäs. Jag är verkligen glad att jag har en make som fick mig att börja älska hela grejen med fjällsemester och utförsåkning. I år blev det dock inte så mycket skidåkning för min del då lillebror är lite för liten för att åka utför så vi hängde mest runt stugan och åkte lite pulka. Storebror får mer ut av att åka med sin pappa också då han är helt orädd och åker i alla backar utan minsta problem. Jag har fortfarande fullt upp med att få med mig själv ner även om jag i just Branäs vågar åka i alla backar numera.

I dag har vi packat upp, tvättat och skrotat här hemma. Jag har även rensat och städat i några skåp. Det här året ska nämligen gå i rensandets och organiserandets tecken. Jag har alltid varit en spara av rang men har insett hur skönt det är att rensa och hur onödigt det är att ha en massa prylar som bara förvaras och aldrig används. Prylar som kan komma någon annan till nytta. Och så mycket tid som går till spillo åt att leta efter saker och att irritera sig på saker som är ivägen. Så här ska det bli ordning och reda är tanken. Det är dessutom en positiv sak med att ha ett litet hus, att man helt enkelt tvingas tänka till vad man ska göra med alla prylar då det helt enkelt inte finns plats att förvara dem.

Dagens ekotips blir Weledas Calendula créme som jag smörjde in kidsen med när det var riktigt kallt ute i backen.

Ekomorsan

Jag ska också rensa ut ännu mer under året. Att rensa är ju lite grann som att skala en lök. När ett lager är borta kan man rensa bort ett till. I år tänker jag dock bli bättre på att sälja sakerna istället för att bara skänka bort dem :)


Svar: Men åh vad smart beskrivet, det där med löken. Det är ju precis så det är. Måste oxå bli bättre på att sälja saker oxå, särskilt eko-grejer som har ett bra andrahandsvärde. Kram!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress