Att baka lite nyttigare men ändå smarrigt och gott är något som jag har fastnat för senaste tiden. Jag bakar med vanligt socker också men det är härligt att det går att alternera lite och kunna njuta extra mycket i vardagen. Nyligen gjorde jag en raw cheesecake med mango och passionsfrukt som blev riktigt god. Tänk bara på att cashewnötterna måste blötläggas, helst natten före du bakar, och att kakan måste tina ordentligt innan det är dags att servera den.
 
Du behöver:
 
Citronbotten
3 dl mandelmjöl
1 dl cashewnötter
2 dl kokos
Citronskal från en citron
1/2 tsk vaniljextrakt
10 dadlar
½ dl kokosolja

Passionsfyllning
1 dl mango
8 dl blötlagda cashewnötter
 0,7 dl agavesirap
1 tsk vaniljextrakt
0,7 dl citron juice
| 0,7 dl kokosolja
2 passionsfrukter
 
Gör så här:

Citronbotten
Mixa alla ingredienser till en fast deg. Tryck ut botten i en 20 cm spring form.

Passionsfyllning
Mixa alla ingredienser utom kokosolja och passionsfrukt tills det är riktigt smidigt. Tillsätt kokosolja i flytande form i slutet och blanda i ytterligare några sekunder, stäng av mixern och tillsätt passionsfrukts kärnorna, rör om med en sked långsamt för att få det väl blandat. Häll blandningen i springformen och ställ in i frysen i ett par timmar och ta ut i god tid innan den ska ätas så att den hinner tina ordentligt. Dekorera med mango och passionsfrukt.


 
KNASBOLLEN EMMISH

gu va smarrigt och somrig den såg ut!

smarrigt gott

Amanda Jona [FOTOGRAF]

Alltså åh, lät ju bara så gott!

EVELINA

Ser jättegott ut! Tack för tipset! Håller med dig om att det är kul att baka lite nyttigare ibland, även om jag också gillar att baka på traditionellt sätt :)

Malin

Åh låter verkligen fräscht och gott! Ska testa i helgen! Tack för tips och recept.

Hanna

Vad gott det låter!

Felicia

gud vad gott

Linnea

ser riktigt smarrigt ut :)

Marie Bergman

Ser supergott ut =)

Johanna

Ser jättegott ut detta! Jag har inte provat men är väldigt sugen på ditt recept. Syrliga efterrätter är och så himla smarrigt nu när det fortfarande är varmt!☺️🌞

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress