Raw cheesecake med kardemumma och lingon

Ekologiskt, Recept / Permalink / 2
I det senaste numret av tidningen Hembakat hittade jag receptet på dessa ljuvligt goda och fräscha små cheesecakes. Även om de kräver flera steg var de enkla att göra och dessutom är de ju nästan nyttiga. Mums!
 
Du behöver:
 
Nötbotten
1 dl mandelmjöl
3/4 dl osaltade pistaschnötter
6 dadlar, urkärnade
1 liten nypa havssalt
 
Fyllning
3 dl cashewnöter
1 dl citronsaft
1 dl honung
1 dl kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 msk kardemumma
 
Topping
100 g frysta lingon, tinade
1 msk chiafrön
 
Garnering
1/2 dl pistaschnötter, hackade
 
Gör så här:
1. Botten: Mixa mandelmjöl, pistaschnötter, dadlar och havssalt. Fördela och tryck ut smeten i muffinsformar.
2. Fyllning: Mixa Cashewnötterna tillsammans med citronsaft, honung, kokosolja, vaniljpulver och kardemumma. Fördela i formarna och ställ in dem i frysen cirka en timme.
3. Topping: Mixa lingonen till en puré. Blanda ner chiafrön och låt stå i fem minuter så att toppingen blir lite tjockare. Fördela på kakorna och ställ tillbaka dem i frysen i minst en timme.
4. Ta fram kakorna ur frysen cirka tio minuter före servering, ta loss dem ur formarna och strö över pistaschnötter.
 
 
#1 - - Marie Bergman:

Så goda de ser ut! :)

Svar: Det kan jag meddela att de är oxå :)
Kikan

#2 - - Sanna:

Ser jättegott ut! Detta recept ska jag definitivt prova. Kika gärna in på min blogg också!

Svar: Så klart du ska prova :)
Kikan

Till top