Mors dag har vi firat med en dagstur till Käringön. Jag hade faktiskt aldrig varit där tidigare så makens idé om att vi skulle åka ut dit och äta morsdags-middag tillsammans med svärmor och svägerskan med familj föll verkligen i god jord. Vi fick lite regn på oss på vägen ut men väl där sprack det upp och vi fick en jättehärlig dag med vackra vyer och god mat.
 
Jag blev väldigt förtjust i ön och fick så mycket inspiration. Tänk att hyra en stuga där och få sitta och skriva med utsikt över havet. Jag är ju egentligen en insjö-tjej men har kommit att uppskatta havet mer och mer och idag fick jag verkligen mersmak och blev väldigt sugen på att boka några ö-nätter framöver. Bohuslän är ju så otroligt vackert på sommaren och det finns oerhört mycket att upptäcka i sin närmiljö. Vi kommer ju att "hemestra" i år så jag ska grotta ner mig i spännande utflyktsmål på nära håll och se till att det blir fler trevliga turer framöver.
 
Visste ni förresten att namnet Käringön inte har något med kärringar att göra? I vart fall inte sådana som enligt mig är ett något nedlåtande ord för kvinna. Utan det tros komma från ordet kärring där betydelsen är vitmålat röse till ledning för sjöfarare.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress