När maken och storebror drog på hockeymatch i lördags stack jag och lillebror till Mulle-skogen. Det är Mulle-skola varannan lördag och den här gången krockade det lite med brorsans match men då lillebror ändå inte tycker att det är så värst kul att sitta stilla i ishallen så delade vi på oss. I bland är det lite mysigt att få lägga all fokus på ett barn i taget och på söndagen var det jag som hängde med storebror till ishallen istället. Att vara där är en perfekt övning i att inte pilla på telefonen för min del då jag alltid står och tittar på när storebror spelar, han kollar nämligen med jämna mellanrum så att jag tittar på honom och jag vill verkligen inte att han ska tro att jag hellre glor på min telefon än på honom. Det samma gäller när vi är i skogen, inget pillande på telefonen mer än om jag ska ta kort.
 
 
Att vara i skogen är alltid ett äventyr. Här utforskar vi mossa som såg ut som en granskog i miniatyr.
 
 
Den traditionella Mulle-sången som vi sjunger varje gång. När jag var liten var det dock en annan variant vi sjöng.
 
 
Barnen fick lägga ut ramar och göra konstverk. Sedan var det vernissage och alla gick runt och kikade på vad barnen skapat. Lillebror ville dock hellre utforska ett intilliggande berg så det blev lite klättring för vår del istället när konstverket var klart. Jag gillar att han satte pinnen rakt ut som näsa istället för att bara lägga den på marken vilket jag nog hade gjort. Detta blev ju mycket bättre.
 
 
Pinnar, pinnar. Alltid dessa pinnar. Vi har ständigt en samling utanför ytterdörren och de kan förvandlas till precis vad som helst. Här tror jag att den blev en motorsåg. Vem behöver dyra leksaker liksom...
 
Jag gjorde smoothie till mellis. Det är så himla smidigt att ta med sig smoothie i glasburk och sedan bara dricka rakt ur burken eller som här, med ett rostfritt sugrör som du kan använda om och om igen miljoner gånger. Just den här smoothien består av mandelmjölk, banan, frysta bär och fryst spenat. Att slänga i spenat är ett toppentips då det ju är supernyttigt och något som mina barn ratar annars. Men i en smoothie kan den lätt gömma sig.
 
 
Annars älskar lillebror fortfarande klämmisar. Så vi köper dem titt som tätt när han vill ha något gott i affären. Det går alltid att få honom på bra humör med en klämmis.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress