I helgen firade vi Halloween för fulla muggar här hemma. Barnen var nästan lika taggade som inför julafton och frågade tusen gånger om när det var dags för vår lilla Halloween-fest. De fick på sig sina utklädningskläder redan innan det blivit mörkt och det blev en hel del godis före maten. Storebror fick för första gången gå ut på en bus eller godis-runda på kvällen och kom hem med ännu mer godsaker. Så nu behöver vi inte köpa godis på en evighet. När det gäller sötsaker här hemma var vi stenhårda med att inte ge storebror något godis när han var riktigt liten. Han äter numera inte så värst mycket heller utan blir ganska snabbt nöjd och kan spara sitt godis tills det nästan blir dåligt. 

Med lillebror var vi lite slapphäntare och han är en godisgris av rang. Därför har vi blivit mer restriktiva med sötsaker här hemma och håller oss till max en dag i veckan. Vi har dock inte infört regelrätt lördagsgodis då det ju faktiskt kan leda till att det blir godis en gång i veckan året om, istället för att det blir någon gång då och då.

Jag tror dock inte på förbud utan våra barn får äta godis ibland och saft ibland. Läsk gillar dock ingen av dem så sådant blir det inte att de dricker.

När det gäller maten på vår Halloweenfest så är det ju himla kul att få leka loss lite. Vi åt potatismosmonster med gröna ögon...

...och avhuggna fingrar med blod.

Dessutom gjorde vi dessa tortillas som liknade pumpalyktor fyllda med resterna av fredagstacosen och ost.

Vi hade glömt att köpa vin till oss vuxna men jag hittade en ekologisk läsk i kylen och den var väl så god.

Till efterrätt åt vi spindeldonuts. Vi köpte vanliga donuts som jag hällde smält choklad över och sedan dekorerade med vanlig kristyr på tub. Sedan åt vi så klart en himla massa mer godis oxå...

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress